Σε ένα νησί με έντονο γαστρονομικό χαρακτήρα όπως η Σαντορίνη, έχοντας ήδη μία πορεία 35 ετών στο ξενοδοχειακό τοπίο της χώρας και έχοντας λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, ο όμιλος Canaves Oia έρχεται να παρουσιάσει μια εντελώς ανανεωμένη γαστρονομική ταυτότητα.

Stelios Arakas 1
Ο Στέλιος Αρακάς, ο νέος Executive Chef των τριών ξενοδοχείων του ομίλου στη καλντέρα της Οίας

Θεμελιώδες στοιχείο του γαστρονομικού προφίλ του ομίλου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του στο οποίο από φέτος συναντούμε τους σεφ Στέλιο Αρακά και Τάσο Στεφάτο καθώς και τον ταλαντούχο pastry chef Θανάση Τσαγλιώτη. O Στέλιος Αρακάς, ως νέος Executive Chef των τριών ξενοδοχείων του ομίλου στη καλντέρα της Οίας, αναπτύσσει τρία διαφορετικά θεματικά concepts σε τρία διαφορετικά εστιατόρια. Πρόκειται για το εστιατόριο «Petra» στο κομψό «Canaves Oia Suites», όπου εφαρμόζει ένα fine dining concept, παρουσιάζοντας μία μοντέρνα κουζίνα βασισμένη σε ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, το «Veranda Caviar & Seafood Cocktail Bar – Restaurant», στο exclusive και γραφικό «Sunday Suites», όπου το μενού δίνει το λόγο στη σύγχρονη ψαροφαγία και το χαβιάρι και το «Infinity Cocktail Bar – Restaurant», στο boutique ξενοδοχείο «Canaves Oia Hotel», όπου το μενού βασίζεται σε εξαιρετικής ποιότητας κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές του.

Tasos Stefatos
Ο Τάσος Στεφάτος ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας της κουζίνας του Epitome 

Επίσης ο όμιλος εγκαινίασε ένα νέο ξενοδοχείο, λίγο έξω από την Οία και πάνω από το γραφικό Αμμούδι, με μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, το «Epitome». Σκοπός είναι να αποτελέσει προορισμό για τους λάτρεις του καλού φαγητού και του ποτού. Επικεφαλής στην ομάδα της κουζίνας ανέλαβε ο καταξιωμένος σεφ Τάσος Στεφάτος. Τις προτάσεις της λίστας των κοκτέιλ επιμελείται ο bartender Γιάννης Καραβίας.

Τέλος, ο Θανάσης Τσαγλιώτης, με θητεία στα βραβευμένα με Michelin «Coworth» της Dorchester Collection στο Άσκοτ και «Seven Park Place» στο Λονδίνο, γνωστός και για την εξαιρετική δουλειά στο ζαχαροπλαστείο «La Maison», του οποίου είναι και ιδιοκτήτης, ανέλαβε ρόλο Executive Pastry Chef όλου του ομίλου.