Η Σιγκαπούρη πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα που θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ανακοίνωσε ο υπουργός δικαιοσύνης και υγείας κ. Edwin Tong, στο πλαίσιο του «πολέμου» της χώρας κατά του διαβήτη.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την τελετή έναρξης του φετινού συνεδρίου Υγείας και Βιοϊατρικής της Σιγκαπούρης και όπως διευκρίνισε ο κ. Tong πρόκειται για συνέχεια της καμπάνιας του Υπουργείου Υγείας της χώρας, που ξεκίνησε το 2016, με σκοπό την καταπολέμηση του διαβήτη. Η απαγόρευση, που πρόκειται να ισχύσει μέσα στην επόμενη χρονιά, θα αφορά τις διαφημίσεις σε έντυπα, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και σε online πλατφόρμες.

Πέρα από την απαγόρευση διαφήμισης, ο κ. Tong πρόσθεσε ότι πρόκειται να εφαρμοστεί και ένα είδος αξιολόγησης των ροφημάτων ως προς την περιεκτικότητα τους σε ζάχαρη, που θα αποτυπωθεί πάνω στις συσκευασίες με ετικέτες διαφορετικού χρώματος, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν κατά πόσο οι επιλογές τους είναι υγιεινές. Τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη θα έχουν δηλαδή ένα βαθμό, με βάση τη διατροφική τους ποιότητα και η ετικέτα θα είναι υποχρεωτική μόνο για τα λιγότερο υγιεινά ροφήματα με ζάχαρη, εξήγησε ο ίδιος. «Περισσότερο από το ήμισυ της κατανάλωσης ζάχαρης προέρχεται ακόμα από ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη ως γλυκαντικό και είναι εύκολα διαθέσιμα, δελεαστικά και όχι ακριβά. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε πιο προσεκτικά», πρόσθεσε ο κ. Tong.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης φαίνονται πολύ θετικοί και τάσσονται υπέρ των παραπάνω μέτρων, όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα δημόσιας διαβούλευσης που διενήργησε το Υπουργείο Υγείας για να διαπιστώσει πώς αισθάνονταν οι κάτοικοι και οι ενδιαφερόμενοι φορείς της βιομηχανίας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr