Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Άντονι Μπουρντέν, η CIA, η σχολή μαγειρικής που φοίτησε ο διάσημος σεφ-παρουσιαστής, ανακοίνωσε ότι πρόκειται σύντομα να παραχωρήσει μια υποτροφία στους σπουδαστές της η οποία θα φέρει το όνομά του.

Η επονομαζόμενη Antony Bourdain Legacy Scholarship (Υποτροφία Κληρονομιά του Άντονι Μπουρντέν) θα παραχωρείται σε έναν ή περισσότερους μαθητές της σχολής ετησίως για να σπουδάσει στο εξωτερικό. «Ο Άντονι Μπουρντέν, μέσω των υπέροχων διηγήσεών του έδωσε άλλη διάσταση στον κόσμο του φαγητού συστήνοντας διαφορετικές μαγειρικές κουλτούρες», επισήμανε ο πρόεδρος της CIA Tim Ryan σε σχετική ανακοίνωση. «Συχνά ερχόταν στις εγκαταστάσεις μας για να μιλήσει με τους μαθητές για το φαγητό, τις μαγειρικές κουλτούρες ανά τον κόσμο, την καριέρα του, και τη σημαντικότητα της αυθεντικότητας όταν είσαι σεφ. Με αυτήν την υποτροφία τιμάμε τη μνήμη του και την προσφέρουμε σε μαθητές μας που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν ανά την υφήλιο για να γνωρίσουν τις κουζίνες του κόσμου», είπε συμπληρώνοντας.

Οι δύο αδερφικοί φίλοι του Μπουρντέν, Έρικ Ριπέρτ και Χοσέ Αντρές βοήθησαν σημαντικά στο να πραγματοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία. «Είμαστε και οι δύο πολύ τυχεροί που ταξιδέψαμε μαζί με τον Άντονι και ζήσαμε από πρώτο χέρι την επιρροή που είχε στην κουλτούρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Ελπίζουμε ότι αυτή η υποτροφία να συμβάλλει στο να διατηρηθεί η μνήμη του και να βοηθήσει μαθητές που θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο όπως εκείνος μέσα από τις κουζίνες και τις διαφορετικές μαγειρικές εμπειρίες», είπαν. Επίσης, οι δύο σεφ ενθαρρύνουν τους θαυμαστές του Μπουρντέν να βοηθήσουν να καθιερωθεί η 25η Ιουνίου, που είναι και η ημέρα των γενεθλίων του, ως ημέρα του Άντονι Μπουρντέν χρησιμοποιώντας στα social media το #bourdainday.