Στο πλαίσιο της ολοένα αυξανόμενης ροής προσφύγων, η Lidl συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Στηρίζει λοιπόν το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συγκεκριμένα τη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και το ΓΕΕΘΑ παρέχοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων στον Ελαιώνα, στο Σχιστό, στον Πειραιά, στα Διαβατά και στην Ειδομένη.

Ήδη από την έξαρση των ροών στο πλαίσιο της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης ανέπτυξε άμεσα μια αλυσίδα συνεργασίας με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Δήμους (Κω, Μυτιλήνης, Χίου) στις περιοχές φιλοξενίας των προσφύγων, προσφέροντας βασικά είδη διατροφής για την κάλυψη των αναγκών τους.

Για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στα νησιά η εταιρεία συνεργάζεται με τις ΜΚΟ «Save the Children» και «Refugees Need your Help», για τον Πειραιά με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και μέσω του charity drive παρέχει τη στήριξή της στο σύνολο των δομών της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα μέσω προϊοντικών δωρεών ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Στόχος είναι η παροχή ζωτικής σημασίας υποστήριξης στον μεγάλο και αυξανόμενο αριθμό προσφύγων, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κρίσης και των επιπτώσεών της.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr