Στις 21 Νοεμβρίου ταξιδέψαμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γνωρίσουμε δια ζώσης τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την παραγωγή, τον έλεγχο, τη συσκευασία και την αποθήκευση των προϊόντων της Lidl Hellas μέχρι να φτάσουν φρέσκα και λαχταριστά στο πιάτο μας.

5

Στην αποθήκη της Lidl Hellas
Πρώτη μας στάση η αποθήκη 60.000 τ.μ της Lidl Hellas στη Σίνδο. Αφού φορέσαμε τα ειδικά προστευτικά παπούτσια για τη δική μας ασφάλεια, βρεθήκαμε στο χώρο όπου παραλαμβάνονται καθημερινά 1600 παλέτες – 1200 φορτηγά τον μήνα από τους 2890 προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών που προέρχονται από όλη την Ελλάδα.

8

Χαμηλό κόστος δεν σημαίνει χαμηλή ποιότητα
Στην αποθήκη γίνεται ο ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος του εμπορεύματος. Άκρως σημαντικοί είναι ο έλεγχος ύπαρξης ελληνικής περιγραφής, ο έλεγχος για τυχόν φθορές στο εμπορεύματα, αλλά και ο έλεγχος των ημερομηνιών λήξης. Σε περίπτωση απόκλισης από την ημερομηνία συμφωνίας με τον προμηθευτή, υπάρχει άμεση ενημέρωση του γραφείου Παραλαβών. Ύστερα από την ολοκλήρωση των ελέγχων, τα προϊόντα μπορούν να ταξινομηθούν στο κατάλληλο τμήμα ανάλογα με τις ανάγκες διατήρησής τους και ύστερα να διανεμηθούν στα καταστήματα χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς με όσο το δυνατόν πιο γεμάτα φορτηγά, ούτως ώστε να διασφαλίζονται χαμηλότερα μεταφορικά έξοδα και κατά συνέπεια χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές. Το φρέσκο κρέας, το ψάρι και τα γάλατα τοποθετούνται σε ειδικά ισοθερμικά κιβώτια τα οποία αντέχουν για αρκετές ώρες στη θερμοκρασία, ενώ τα φρούτα και λαχανικά που προέρχονται κατά 85% από Έλληνες παραγωγούς μεταφέρονται με τρόπο που διασφαλίζει τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους.

3

Στο εργοστάσιο της Ελληνικής Ζύμης
Επόμενός μας σταθμός, οι εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ζύμης, με την οποία η Lidl Ηellas συνεργάζεται από το 2004, φέρνοντας καθημερινά στο τράπεζι μας 39 κωδικούς με το brand name Καρδίς. Η Ελληνική Ζύμη συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών βιομηχανιών κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης με εξαγωγές 17 κωδικών σε πολλές χώρες του εξωτερικού με τα brand Eridanous, Toppo και Culinea.

5

Ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα στάδια παραγωγής
To εργοστάσιο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό με μηχανήματα πλήρως αυτοματοποιημένα τελευταίας τεχνολογίας. Αφού φορέσαμε τις ειδικές στολές και τα σκουφάκια και αποστειρώσαμε τα χέρια μας, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγής, παρακολουθώντας τη διαδικασία που ακολουθείται από τη δημιουργία της ζύμης, την παρασκευή της γέμισης για τις πίτες αλλά και την συσκευασία τους. Πληροφορηθήκαμε από τον κ. Αραμπατζή, ότι η Ελληνική Ζύμη εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας των προϊόντων που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να οδηγεί την εταιρία στη συνεχή βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της σχετικής Νομοθεσίας, των ενδιαφερομένων μερών και την ασφάλεια των προϊόντων. Στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν καθοριστεί από την εταιρία και με την διασφάλιση ότι είναι ασφαλή και υγιεινά για τον καταναλωτή. Εντύπωση μάς έκαναν οι διαρκείς έλεγχοι των προϊόντων για ξένα σώματα σε όλα τα στάδια παραγωγής, αλλά και η σωστή και ασφαλής ένδυση των εργαζομένων που είχαμε την ευκαιρία να δούμε επί το έργον.

7

Οι πίτες και κάθε μορφής προϊόντα ζύμης αποτελούν το κομμάτι της διατροφικής μας κουλτούρας, γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Lidl διαθέτει μια εξαιρετικής ποιότητας σειρά, την Καρδίς, που μπορεί να φτάνει στο καθημερινό μας τραπέζι φρέσκια και νόστιμη, τηρώντας πάντα όλους τους απαιτούμενους ελέγχους που την καθιστούν υψηλής γευστικής και ποιοτικής αξίας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr