Ο γαστρονομικός πολυχώρος στο Κολωνάκι άνοιξε τις πόρτες του για τη νέα σεζόν και επέστρεψε ανανεωμένος με ενδιαφέρουσες προτάσεις, εμπλουτίζοντας επίσης το δυναμικό του με νέες συνεργασίες.

Πρώτη και κυριότερη αλλαγή αποτελεί η μεταφορά του παραδοσιακού εδωδιμοπωλείου από το -1 επίπεδο στο ισόγειο. Ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας μάς παρουσιάζεται πλέον μέσα από 1000 εκλεκτά προϊόντα μικρών παραγωγών, κατανεμημένα στο χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφηγούνται μια ιστορία: από το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό έως και τον «κίτρινο χρυσό» της χώρας μας, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

yolenis6

Η είσοδος στον πολυχώρο πλαισιώνεται από έντονα χρώματα φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Τηρώντας ευλαβικά την παράδοση, το «Χωριουδάκι» αναβιώνει και πάλι το μανάβικο της γειτονιάς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να προμηθεύεται καθημερινά ξεχωριστά προϊόντα κατευθείαν από την ελληνική γη.

yolenis1

DSC_4673-2

Η περίφημη χειροποίητη πίτα τους αποκτά νέα μορφή, με τραγανό κρητικό φύλλο αέρος και γεμίσεις εμπνευσμένες από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όπως η παστιτσάδα Κέρκυρας, το πηλιορείτικο σπετσοφάι, η σφακιανή μυζηθρόπιτα και πολλές ακόμα. Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται πλέον ο χώρος κοπής ελληνικών αλλαντικών και τυριών, τα οποία αποτελούν τα κύρια συστατικά των χειροποίητων σάντουιτς και σαλατών που προσφέρει η οικογένεια της Yoleni’s. Ακόμη, ο φιλοξενούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από την πλούσια αυτή ποικιλία φρεσκοκομμένων αλλαντικών και τυριών, εκείνα που επιθυμεί να απολαύσει με τη συνοδεία εκλεκτών οίνων του ελληνικού αμπελώνα.

yolenis2

yolenis5

Όσον αφορά τους οίνους, η Yoleni’s θέλοντας να τονίσει ακόμη περισσότερο τις γηγενείς ποικιλίες και τα εξαιρετικά κτήματα και παραγωγούς της χώρας, προχώρησε στη δημιουργία κάβας και wine bar στο -1 επίπεδο του πολυχώρου, σε συνεργασία με την ομάδα του γνωστού στο χώρο των οίνων, «All About Wine». Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία, να ανακαλύψει πάνω από 300 ετικέτες κρασιών και να τις απολαύσει με εκλεκτή συνοδεία ελληνικών γεύσεων, σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο

yolenis

Συνεχίζοντας, στον πρώτο όροφο εγκαινιάστηκε μια νέα συνεργασία. Η πολύχρονη πείρα του «Kiku» στο χώρο της εστίασης και οι μοναδικές κοπές κρέατος του «Carnicero Meat & Delicatessen» ένωσαν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας το «Steak Bar by Kiku». Ο χώρος προσφέρει 35 επιλογές πιάτων με βάση το κρέας και φυσικά τη δυνατότητα να προμηθευτούμε από το κρεοπωλείο εκλεκτά κρέατα σε ειδικές κοπές και πρωτότυπες προτάσεις σερβιρίσματος για το σπίτι.

Στόχος της οικογένειας της Yoleni’s είναι να αναδείξει και να ταξιδέψει τις ελληνικές γεύσεις σε όλον τον κόσμο. Το Yoleni’s Flagship store, στην οδό Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι αποτελεί το πρότυπο για τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα της εταιρίας, με τη δημιουργία καταστημάτων στο εξωτερικό, αρχίζοντας από τις Η.Π.Α. Το πρώτο Yoleni’s store στο Providence του Rhode Island αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του 2018, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο τους επισκέπτες σε άμεση επαφή την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα και τους Έλληνες παραγωγούς.