Το δεύτερο lockdown είναι πια πραγματικότητα για τη χώρα μας, ωστόσο μικρές κινήσεις αλληλεγγύης είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τις μέρες, που διανύουμε κάπως ωραιότερες.

Ειδικότερα, το εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη «Στα καλά καθούμενα» μοιράζει δωρεάν φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη. Ο Στέφανος Σαράτσης είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Στα Καλά Καθούμενα» στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης και εμπνευστής της εξαιρετικής αυτής ιδέας. Στον προσωπικό του λογαριασμό του Facebook, έχει ποστάρει:

«Από αύριο 2 Νοεμβρίου και για όλο τον μήνα, κάθε πρωί θα μαγειρεύουμε και θα προσφέρουμε δωρεάνφαγητό ψωμί και νερό, από τις 11:30 ως τις 12:00, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μπορούσαν πριν να βρεθούν στο ΣΥΣΣΙΤΙΟ της εκκλησίας ενώ τώρα δεν μπορούν λόγο της απαγόρευσης στην εστίαση. Ξεχάσαμε ότι μαζί με τα καταστήματα εστίασης έκλεισαν και οι αίθουσες συσσιτίων που μπορούσαν να συντηρήσουν με φαγητό τόσους ανθρώπους Προσωπικά γνωρίζω και πολλούς συναδέλφους μου οι οποίοι ταπεινά εξυπηρετούσαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη όσο τα καταστήματα ήταν ανοιχτά.Τώρα όλοι αυτοί που έχουν ανάγκη ακόμη και το φαγητό είναι σε απόγνωση. Γι’ αυτόν τον λόγο θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε με τα απαραίτητα, στο μέτρο του δυνατού, καθημερινά για μισή ώρα όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας».

Δείτε την ανακοίνωσή του στο παρακάτω λινκ. Και ας μην ξεχνάμε πως το φαγητό πάνω από όλα είναι το κυριότερο «μέσο» για την επιβίωσή μας.

Δείτε επίσης:
Save One Seat: Μια πλατφόρμα στήριξης των χώρων εστίασης

Κορωνοϊός: Πώς διαμορφώνεται η εστίαση στην Ευρώπη μετά τους περιορισμούς

Σιωπηλή διαμαρτυρία στο Μιλάνο για την εστίαση

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr