Οι εξαγωγές κρασιού στην Ιταλία λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας δέχτηκαν σημαντικό πλήγμα οπότε οι οινοπαραγωγοί σκέφτηκαν έναν διαφορετικό τρόπο για να αξιοποιήσουν ποσοστό του απούλητου αποθέματος των κρασιών τους μετατρέποντάς το σε αντισηπτικό για τα χέρια.

Την περίοδο της καραντίνας οι πωλήσεις των ιταλικών κρασιών παρουσίασαν σημαντική πτώση με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά κρασιά στα κελάρια τους που δεν έχουν διατεθεί στην αγορά. Η νέα συγκομιδή έχει ήδη ξεκινήσει οπότε κάποιοι αποφάσισαν αυτό το περίσσευμα να γίνει αντισηπτικό. Η ιταλική κυβέρνηση, με ειδικό διάταγμα πρότεινε την μετατροπή 70 εκατομμυρίων μπουκαλιών κρασιού που περίσσεψαν σε υγρό αντισηπτικό χεριών, κάτι με το οποίο οι οινοπαραγωγοί συμφώνησαν γιατί ήταν προτιμότερο από το να αφήσουν το κρασί απλά να στέκεται στους αποθηκευτικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο της καραντίνας σε αρκετές χώρες η κατανάλωση κρασιού αυξήθηκε αλλά στην μεγάλη αγορά της Κίνας λόγω του περιορισμού των εξόδων το ιταλικό κρασί θεωρείται πλέον πολυτέλεια. Μια από τις πρωτοβουλίες λοιπόν του Vinitaly, για να αναβιώσει το ενδιαφέρον των Κινέζων για το ιταλικό κρασί είναι η διοργάνωση της έκθεσης Wine To Asia στην Σεντσέν το Νοέμβριο.

info
Κορωνοϊος – Ισπανία: Κραυγή αγωνίας από τους εστιάτορες για την επόμενη μέρα

Νέα Υόρκη – Kορωνοϊός: Με λουκέτο κινδυνεύουν τα 2/3 των εστιατορίων

Έρχεται «lockdown» διαμαρτυρίας στην εστίαση 16 με 22 Σεπτεμβρίου

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr