Ο Διευθύνων Σύμβουλος της E LA WON, πολυβραβευμένου brand ελαιολάδου, απευθύνει το προσωπικό του μήνυμα για τον τρόπο που μπορούμε να διαμορφώνουμε τη νέα διατροφική μας καθημερινότητα.

«Με την ασφαλή επιστροφή στη νέα τάξη πραγμάτων και στη νέα καθημερινότητα είναι πλέον καιρός να αναθεωρήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και με ολιστική ανάταξη, αλλά και με κοινωνική ενσυναίσθηση να δώσουμε έμφαση στο υγιεινό τρόφιμο αναδεικνύοντας το γαστρονομικό πολιτισμό της πατρίδας μας.

Η βιοποικιλότητα της χώρας μας συνεισφέρει στον πρωτογενή τομέα ώστε να παράξουμε προϊόντα και να τα διαθέσουμε με τα λιγότερα «τροφοχιλιόμετρα» στον καταναλωτή. Από άποψη περιβάλλοντος, η παραγωγή τροφίμων έχει την ευθύνη για το 1/5 των παγκόσμιων εκπομπών CO2 καθώς και για προβλήματα ρύπανσης και υποβάθμισης των φυσικών πόρων. Επιλέγοντας τη Μεσογειακή διατροφή, πέραν της υγείας μας βοηθάμε και το περιβάλλον αφού κυρίως περιλαμβάνει φυτικά τρόφιμα και χρειάζονται λιγότερους φυσικούς πόρους. Ένα από τα κλειδιά της συγκεκριμένης διατροφής είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η Ελλάδα ως τρίτη ελαιοπαραγωγική χώρα μπήκε στο χάρτη με τα «Υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα», και αυτά πρέπει να τα προτιμάμε καθαρά για προληπτικούς λόγους για την υγεία μας. Τι είναι όμως οι πολυφαινόλες που θεωρούνται σύμμαχος της νεότητας και δεν πρέπει απουσιάζουν από τη διατροφή μας;

Είναι ισχυρές προστατευτικές ουσίες με πολύτιμη αντιοξειδωτική δράση που εντοπίζονται ως επί το πλείστον σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Σ’ αυτές τις φαινολικές ουσίες έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονόδεις, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Τα ελαιόλαδα, με υψηλές φαινόλες, προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος.

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα από παραγωγούς, τυποποιητές και ελαιοτριβείς, που με την παρακολούθηση σεμιναρίων και τις ορθές καλλιεργητικές, αποθηκευτικές και πρακτικές ελαιοποίησης, έφθασαν στην κορυφή των Παγκόσμιων-Διεθνών διαγωνισμών ελαιολάδου εκπροσωπώντας τη χώρα μας επάξια με σημαντικές διακρίσεις που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα.
Ο “υγρός χρυσός” του Ομήρου επιβάλλεται να γίνει κτήμα στην καθημερινότητα των μικρών παιδιών πρωτίστως ώστε να εθιστούν γευσιγνωστικά και να βάλουν στη ζωή τους το τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παρέχει ασφάλεια. Οι ευεργετικές του λοιπόν ιδιότητες το καθιστούν εξ ορισμού λειτουργικό τρόφιμο.

Τέτοιες οργανοληπτικές δοκιμές πραγματοποιούνται τόσο σε σχολεία όσο και σημεία πώλησης ακόμη και σε διεθνείς εκθέσεις ώστε να “γυμνάζεται” ο καταναλωτής, να μαθαίνει για τις ωφέλειες του υγιεινού τροφίμου και να οπλίζει τον οργανισμό του.
Με αρωγό την πολιτεία θα πρέπει να επικοινωνήσουμε τον πρωτογενή τομέα στις αγορές του κόσμου, να συνδέσουμε τα προϊόντα με την ιστορία μας και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επερχόμενες γενιές ένα γνήσιο, αδιαπραγμάτευτο τρόπο διατροφής πρεσβεύοντας τη ρήση του Ιπποκράτη ” Η τροφή το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου”», αναφέρει ολοκληρώνοντας.

Σημειώνεται ότι το ελαιόλαδο E LA WON διακρίθηκε στα πρόσφατα Olympia Health Nutrition Awards με «Gold Standard of Excellence for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil» τόσο για το ελαιόλαδο «Αγριελιά & Μποτσικολιά» όσο και για το ελαιόλαδο «Κορωνεϊκής ποικιλίας», στα οποία τα επίπεδα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης είναι ανώτερα του μέσου όρου και διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση. Τα δείγματα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν 1278 από 8 ελαιοπαραγωγικές χώρες και βραβεύτηκαν 450 ελαιόλαδα. Η E-LA-WON στον ίδιο διαγωνισμό κατά το παρελθόν – πέραν των Χρυσών βραβεύσεων για τις πολυφαινόλες – διακρίθηκε για την Υποστήριξη της έρευνας με «The Gold Award for the Support of the Scientific research on olive oil and health» καθώς και με Έπαινο-Diploma για την υποστήριξη της γαστρονομίας με «Best Producer Company Institution Collaborating in Gastronomy Developments».

Δείτε επίσης

Νέο ελαιόλαδο αγριελιάς από την E-La-Won

Νέα προϊόντα και συσκευασίες λάνσαρε η E-LA-WON

Σημαντικές διακρίσεις για την E-LA-WON στα Great Taste του Λονδίνου