Δε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κέικ στον κόσμο, αλλά σίγουρα πρόκειται για το μακρύτερο!

Αυτό, λοιπόν, το γλυκό φτιάχτηκε στην πόλη Τρισούρ της Κεράλα και φτάνει τα 6,5 χιλιόμετρα και μάλλον καταρρίπτει το ρεκόρ που είχαν Κινέζοι αρτοποιοί. Είναι φτιαγμένο από βανίλια που είναι πάνω σε χιλιάδες ενωμένα τραπέζια, ζυγίζει περίπου 27.000 κιλά και το ύψος του είναι 10 εκατοστά. Αξιοσημείωτο είναι πως μόνο η ζάχαρη και το αλεύρι που χρησιμοποιήθηκαν έφτασαν τα 12.000 κιλά. Για την παρασκευή του κέικ χρειάστηκαν 4 ώρες από 1.500 ζαχαροπλάστες και μάγειρες, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές λευκές ποδιές και σκούφους. Αφού το έφτιαξαν, στο τέλος πρόσθεσαν και γκανάζ σοκολάτας.

Φυσικά, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αρτοποιών της Κεράλα. Ο γενικός γραμματέας της, ο Νοσάντ, ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες έκαναν τις σχετικές μετρήσεις και αναμένεται η επιβεβαίωση του ρεκόρ. Υπενθυμίζουμε, πως το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν Κινέζοι ζαχαροπλάστες που το 2018 παρασκεύασαν ένα κέικ με φρούτα μήκους 3,2 χιλιομέτρων στο Ζισί.