Μετά την πίτσα και το κινέζικο φαγητό, ήρθε η ώρα για τα φαγητά κατσαρόλας από έναν βραβευμένο σεφ με αστέρι Michelin που θα παραδίδονται σε πακέτο κατευθείαν στους πελάτες στη Βόρεια Ιταλία.

Photo Credits: AFP / VISUALHELLAS.GR

Συγκεκριμένα, ο Μαρκ Λαντερί, Γάλλος μάγειρας με ένα αστέρι Μισελέν στο ενεργητικό του, διευθύνει από το 2015 το Ristorante al Castello de Grinzane Cavour, σε ένα μικρό δήμο στο Πιεμόντε, στα σύνορα με τη Γαλλία. Ωστόσο, λόγω της επιδημίας της Covid-19, ο Μαρκ Λαντερί χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσει την αποστολή του έπειτα από δύο μήνες κλεισίματος του εστιατορίου λόγω της καραντίνας και αποφάσισε να στραφεί στο φαγητό με παράδοση κατ΄οίκον.

Photo Credits: AFP / VISUALHELLAS.GR

«Αποφασίσαμε να κάνουμε παραδόσεις, ώστε να μην χάσουμε τη δυναμική μας και να αποκτήσουμε νέα πελατεία» δήλωσε στο AFPTV, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Είχαμε κανονικά μια ολοένα και πιο μακρινή πελατεία, από το Τορίνο, το Μιλάνο και, στη συνέχεια, μια ξένη πελατεία, αλλά τώρα πρέπει να εξυπηρετούμε μια πελατεία περισσότερο τοπική», εξηγεί ο πρώην μαθητής του Αλέν Ντουκάς.

Photo Credits: AFP / VISUALHELLAS.GR

Ο Μαρκ Λαντερί κάνει τα πάντα στο εστιατόριο στο Καστέλο ντε Γκρίντσανε Καβούρ: μαγειρεύει τα φαγητά του από την αρχή έως το τέλος και κάνει και τις διανομές. Τέλος, για να προσεγγίσει μια τοπική πελατεία, ο σεφ έπρεπε να μειώσει τις τιμές του και στο εξής προτείνει μενού στα 35 ευρώ. «Είναι μια πιο τοπική και πιο απλή κουζίνα και είμαι μόνος επί του παρόντος γιατί οι υπάλληλοι είναι σε τεχνική ανεργία», δηλώνει.

Διαβάστε ακόμη:
Αυτό είναι το καλύτερο μπαρ της Ασίας για το 2020

Κορωνοϊός – Γερμανία: 2.600 λίτρα μπίρας μοιράστηκαν δωρεάν από ζυθοποιείο

Ελληνικός τουρισμός και κρασί: Η επόμενη μέρα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr