Τα αποτελέσματα έρευνας του Εθνικού Συνδέσμου Εστιατορίων της Αμερικής που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το James Beard Foundation, τον Ανεξάρτητο Συνασπισμό Εστιατορίων και τον Σύνδεσμο Ζυθοποιών αποτυπώνουν τις συνέπειες του Covid-19 στην εστίαση δημιουργώντας περεταίρω ερωτήματα για το μέλλον του χώρου.

Ενώ τα πλάνα για την επανεκκίνηση στην αγορά της Αμερικής βρίσκονται σε εξέλιξη, πραγματοποιούνται έρευνες που καταγράφουν την κατάσταση και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ενίσχυση των επιχειρήσεων με συγκέντρωση χρηματικών ποσών, δανειακά πακέτα διάσωσης και προγράμματα προστασίας πληρωμής λογαριασμών μάλλον δεν είναι αρκετά.

Συνοπτικά μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας:

Απώλειες εργασίας στην εστίαση
-8 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε εστιατόρια απολύθηκαν ή πήραν άδεια άνευ αποδοχών από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. (Σύνδεσμος Εστιατορίων)
-Τα εστιατόρια απέλυσαν κατά μέσο όρο το 91% του προσωπικού τους. (James Beard και Ανεξάρτητος Συνασπισμός εστιατορίων)
-61% των εστιατόρων θεωρούν ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν θα αποτρέψουν περεταίρω απολύσεις. (Εθνικός Σύνδεσμος Εστιατορίων)
– Οι περισσότερες ζυθοποιίες έχουν απολύσει τουλάχιστον το 80-90% του προσωπικού τους. (Σύνδεσμος Ζυθοποιών)
Τουλάχιστον το 16% των εστιατόρων αναφέρει ότι η επαναπρόσληψη προσωπικού θα είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις γι’ αυτούς όταν ανοίξουν ξανά, ειδικά αν οι παροχές σε ανέργους φαίνονται πιο «ασφαλείς» από την επιστροφή σε μια κατεστραμμένη επιχείρηση. (James Beard Foundation και Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Εστιατορίων)

Πωλήσεις
-Οι ζυθοποιίες κατέγραψαν πτώση των πωλήσεών τους κατά 70%. (Σύνδεσμος Ζυθοποιών)
-Αναφορές από τον τομέα του καφέ – σνακ καταγράφουν πτώση των πωλήσεων κατά 73% το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου. (Εθνικός Σύνδεσμος Εστιατορίων)
-Μόνο το 20% των εστιατορίων σε πόλεις όπου έκλεισαν υποχρεωτικά τα εστιατόρια επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητά τους μέσω διανομών μέχρι να λειτουργήσουν κανονικά. (James Beard Foundation και Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Εστιατορίων)

Δάνεια και οφειλές
-Το 80% των ιδιοκτητών εστιατορίων έκανε αίτηση για δάνεια για μικρές επιχειρήσεις. (James Beard, Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Εστιατορίων)
-Πολλές μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων έχουν λάβει αρκετά εκατομμύρια δολαρίων μέσω δανείων εκμεταλλευόμενοι ένα «παράθυρο» που δίνει έναυσμα σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις με προσωπικό μικρότερο των 500 ατόμων ανά περιοχή, για αίτηση δανείου. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τα δάνεια ξεπερνούν το διπλάσιο του συνολικού ποσού της μισθοδοσίας των υπαλλήλων.
-Το 56% των εστιατορίων έχουν επιπλέον χρέη λόγω κορωνοϊού ύψους τουλάχιστον 50.000 δολαρίων.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: 6 εστιάτορες μιλούν για την κρίση που βιώνουν

Και η μπίρα «θύμα» του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Η πρακτική ιδέα αλυσίδας παντοπωλείων για τους καταναλωτές

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr