Το ότι ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τις ζωές και έχει φέρει μια νέα πραγματικότητα είναι γεγονός πια. Ωστόσο, ακόμη και στην «μαυρίλα» των καιρών κάποιοι επιλέγουν να μένουν θετικοί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Με αυτό το σκεπτικό ο Γερμανός αρτοποιός Τιμ Κορτούεμ δημιούργησε κέικ στη μορφή ρολού χαρτιού τουαλέτας!

Ο ίδιος αποφάσισε να φτιάξει αυτά τα κέικ εξαιτίας της έλλειψης και της ψύχωσης που προκάλεσε στους καταναλωτές η επιδημία του κορωνοϊού. Ο Τιμ Κορτούεμ σκέφτηκε αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο όταν οι πελάτες των σουπερμάρκετ άρχισαν να παραπονιούνται για τις ελλείψεις, ιδίως στα χαρτιά τουαλέτας, των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7000% το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με τους χονδρεμπόρους. «Σκεφθήκαμε πως θα ήταν ωραίο να δημιουργήσουμε φαγώσιμα που θα μοιάζουν με ρολά χαρτιού τουαλέτας. Κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα», που αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής, δηλώνει ο Κορτούεμ στην τηλεόραση του Reuters.

Όσο για το κέικ πρόκειται για κορμό με επικάλυψη από λευκή σοκολάτα με το αρτοποιείο του Τιμ, που βρίσκεται στο Ντόρτμουντ (δυτική Γερμανία) να φουρνίζει έως και 200 κέικ την ημέρα και δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση. «Οι πελάτες μου ξετρελαίνονται με αυτό. Στους περισσότερους αρέσει γιατί προσθέτει μία νότα ευθυμίας σε αυτούς τους καιρούς», τονίζει ο Κορτούεμ ενώ ο πελάτης του Βίμπκε Ντάνκερτ υπερθεματίζει: «είναι τέλειο. Μετά την πίκρα τόσου κορωνοϊού θέλεις και κάτι γλυκό». Σίγουρα πρωτότυπη και έξυπνη ιδέα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Schürener Backparadies (@schuerener_backparadies) on

Διαβάστε ακόμη: 
Κορωνοϊός: Μήνυμα από το διευθυντή διεθνών εκδόσεων των Οδηγών Michelin

Κορωνοϊός: Κλείνουν καφέ και εστιατόρια και στη Ρωσία

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ασίας ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr