Η Ιζαμπέλ Αρπίν, αφού αναγκάστηκε – όπως και άλλοι συνάδελφοί της- να κλείσει το ομώνυμο εστιατόριό της στο Βέλγιο λόγω κορωνοϊού, ξεκίνησε να μαγειρεύει δυο φορές την εβδομάδα για εκατοντάδες εργαζόμενους ενός από τα πιο νοσοκομεία των Βρυξελλών με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Η σεφ αποφάσισε μαζί με τη διευθύντρια του εστιατορίου, αμέσως μετά την εντολή κλεισίματος των χώρων εστίασης στις Βρυξέλλες, να συνεχίσουν να λειτουργούν μετατρέποντας την κουζίνα του σικ εστιατορίου της Αρπίν σε σημείο προετοιμασίας θρεπτικών γευμάτων για τους 350 εργαζόμενους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Erasmus που δίνουν καθημερινή μάχη με τον κορωνοϊό. Εντός λίγων ημερών μετά το κλείσιμο του εστιατορίου, διαμόρφωσαν ένα πλάνο βοήθειας για το Erasmus επικοινωνώντας με τους προμηθευτές τους, ανάμεσα στους οποίους και μία φάρμα μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη, η οποία απασχολεί άτομα με αναπηρία. Μάλιστα, από τις 21 Μαρτίου, οι προμήθειές τους εμπλουτίστηκαν από δωρεές τακτικών πελατών, από φιλανθρωπικές δομές με τρόφιμα που συγκεντρώνουν πλεόνασμα φαγητού και απούλητα αποθέματα τροφίμων από αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Τα μενού της είναι απλά αλλά καλομαγειρεμένα ενώ επέλεξε να μαγειρεύει σούπες γιατί είναι πολύ θρεπτικές, αποτελούν πλήρες γεύμα και τρώγονται εύκολα.

Φωτογραφίες: AFP / VISUALHELLAS.GR

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός – Δανία: Διάστερος σεφ μαγειρεύει για ευπαθείς ομάδες

Κορωνοϊός – Ιταλία: Φτιάχνουν σούπα μπορς σε Ρώσους γιατρούς για να νιώσουν σαν στο σπίτι τους

Κορωνοϊός: Δωρεάν φαγητό σε γιατρούς και νοσηλευτές στην Ισπανία

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr