Ο κορωνοϊός στάθηκε η αφορμή να μοιραστεί δωρεάν μπίρα στη Γερμανία! Συγκεκριμένα, καθώς δεν ήταν δυνατή η αποστολή της μπίρας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, αφού ήταν κλειστά λόγω του lockdown, το γερμανικό ζυθοποιείο αποφάσισε να δώσει δωρεάν περίπου 2.600 λίτρα μπίρας.

Έτσι, λοιπόν, ορθά σκεπτόμενοι οι ιδιοκτήτες του ζυθοποιείου Βίλινγκερ στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης, αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν την ελαφριά, μαύρη μπίρα. Ο ιδιοκτήτης Φραντς Μαστ είπε ότι έπρεπε να αδειάσει τις δεξαμενές το συντομότερο δυνατό για να τις γεμίσει ξανά με φρέσκια μπίρα, ώστε να είναι έτοιμος όταν θα επιτραπεί να ανοίξουν ξανά τα μπαρ.

Δεκάδες άνθρωποι περίμεναν σε ουρά έξω από το ζυθοποιείο, φορώντας μάσκες και ακολουθώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Πολλοί πήραν γεμάτους κουβάδες και κουτιά από μπίρα στο σπίτι τους.

«Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους, και ελπίζουμε ότι θα είναι το ίδιο υποστηρικτικοί όταν ξανανοίξουμε, να έρθουν εδώ και να μας προτιμήσουν», δήλωσε ο Μαστ στην τηλεόραση του Reuters.

Η ένωση ζυθοποιών Deutsche Brauer Bund προειδοποίησε ότι οι ζυθοποιοί αντιμετωπίζουν πτώση των πωλήσεων λόγω της μείωσης των εξαγωγών, ιδίως προς την Κίνα και την Ιταλία. Ο κατ’ οίκον περιορισμός, εν τω μεταξύ, έχει αφήσει τα εστιατόρια και τα μπαρ κλειστά και τα γήπεδα ποδοσφαίρου άδεια. Το Oktoberfest της Βαυαρίας, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο, ακυρώθηκε. Το ζυθοποιείο είχε αρχικά προγραμματίσει να δώσει 540 λίτρα σήμερα, αλλά η ποσότητα αυτή εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

«Ελπίζω να βοηθήσει το ζυθοποιείο, γι ‘αυτό είμαστε εδώ. Έτσι, μπορούμε να καθίσουμε στον κήπο αργότερα σήμερα, στον ήλιο, και να έχουμε μια ωραία μπίρα Βίλινγκερ», είπε η πελάτισσα Νάταλι Τζούλιους.

Διαβάστε ακόμη:
A Sip of Greece: Ένα ψηφιακό ταξίδι τοπικότητας

Και το Odori στο «ρινγκ» του delivery

Fund raising για τη σωτηρία των ελληνικών bars

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr