Ο κόσμος της ιταλικής δημιουργικότητας συνεχίζει να διευρύνεται ακόμα και εν καιρώ πανδημίας του κορωνοϊού. Οι Ιταλοί περνούν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα μέσω μια ομάδας σεφ λέγοντας: «Το Μιλάνο συνεχίζει να μαγειρεύει».

Η πρωτοβουλία ανήκει στην ιταλική εταιρεία δημοσίων σχέσεων Alessia Rizzetto PR & Communication και συγκεντρώνει 40 σεφ που, φορώντας τις ποδιές με το μήνυμα #milankeepscooking (το Μιλάνο συνεχίζει να μαγειρευει) δίνουν μια ανάσα αισιοδοξίας όχι μόνο στους Ιταλούς αλλά και όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο θυμίζουν σε όλους ότι η «Made in Italy» δημιουργικότητα δεν σταματά ακόμα και σε μία τόσο δύσκολη εποχή που οι σεφ, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης άρχισαν να κλείνουν τα εστιατόριά τους πριν ακόμα η κυβέρνηση το επιβάλλει δια νόμου. Στο μεταξύ, οι δημιουργοί του project προσεγγίζουν επαγγελματίες όχι μόνο από την Ιταλία αλλά και απ’ όλο τον κόσμο ενώ οι ποδιές με το αισιόδοξο μήνυμα θα διατίθενται και προς πώληση με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν στο νοσοκομείο Λουίτζι Σακο, πρωτοβουλία που σκοπό έχει την ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Οι σεφ θα μοιράζονται τις συνταγές τους διαδικτυακά με video μέσω της σελίδας @milanokeepscooking στο Instagram με αγγλικούς υπότιτλους, κάτι που θα τους βοηθήσει να μείνουν κοντά στους πελάτες των εστιατορίων τους αλλά και όλη την κοινότητα. Με αυτόν τον τρόπο επίσης θα θυμίζουν σε όλο τον κόσμο τη δύναμη της ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης.

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: Τα ξεφουρνίσματα της καραντίνας

Κορωνοϊός: Φοιτήτρια στις ΗΠΑ έφτιαξε υπηρεσία παράδοσης τροφίμων για ηλικιωμένους

Κορωνοϊός: Πώς να προετοιμάσεις προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα