Μία φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα έχει γίνει ο «φύλακας άγγελος» των ηλικιωμένων, φτιάχνοντας μία υπηρεσία που τους εξασφαλίζει ότι θα έχουν τρόφιμα στην πόρτα τους, χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το σπίτι.

Η ραγδαία μετάδοση του κορωνοϊού αναγκάζει όλο τον κόσμο να αποφεύγει τις πολλές μετακινήσεις. Τι γίνεται όμως με τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν κάποιον να τους φροντίσει; Αρκετοί ηλικιωμένοι δεν αισθάνονται ασφαλείς να βγουν από το σπίτι, ούτε καν για να κάνουν τις απαραίτητες αγορές σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Αυτή την ανάγκη λοιπόν, έρχεται να καλύψει για όσους μένουν στο Λας Βέγκας και το Ρίνο στη Νεβάδα, μία φοιτήτρια.

Η Jayde Powell δημιούργησε το πρόγραμμα «Shopping Angels» (oι άγγελοι των αγορών, σε ελεύθερη μετάφραση), όπου εθελοντές κάνουν τα ψώνια και τα παραδίδουν σε όσους το έχουν ανάγκη και χωρίς καμία έξτρα χρέωση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εθελοντές πολλοί φοιτητές και για να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετάδοσης του ιού, οι ίδιοι φορούν μάσκα και γάντια όσο κάνουν τις αγορές και δεν μπαίνουν μέσα στα σπίτια όταν παραδίδουν τα προϊόντα.

Το πρόγραμμα «Shopping Angels» έχει τη δική του σελίδα στο Facebook, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν για τις δράσεις τους και πώς μπορούν να συμμετάσχουν ή να κάνουν χρήση της υπηρεσίας. Όπως διαβάσαμε και σε μία από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις τους δε, η ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη σε εθνικό επίπεδο, ώστε ψάχνουν τρόπους να οργανώσουν ομάδες σε κάθε πολιτεία.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Πώς να προετοιμάσεις προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα

Κορωνοϊός: Λουκέτο σε εστιατόρια και μπαρ και στις ΗΠΑ

Στην Κίνα προτρέπουν τους πολίτες να γίνουν χορτοφάγοι