Δεν θα μπορούσαμε παρά να επικροτήσουμε τη νέα συνεργασία της αεροπορικής εταιρίας Aegean με 3 από τους πλέον διακεκριμένους -και αγαπημένους μας- Έλληνες σεφ, που πρόσφατα ανακοινώθηκε. Η πρωτοβουλία «Gastronomics» έχει στόχο να ταξιδέψει την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο με τους 3 εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια και Στέλιο Παρλιάρο να δημιουργούν το νέο μενού της Business Class δίνοντας στους επιβάτες της τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πιάτα που αναδίδουν τα αρώματα του τόπου μας. Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει χαρισματικά ο πρώτος Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της Αegean, Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

LAZARAKIS 1
Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW (φωτό: Γιώργος Μαρκοζάνης)

Γεύσεις από την Κρήτη, τη Νάξο, την Πελοπόννησο και από όλη την Ελλάδα συνδυάζονται μοναδικά από τα χέρια των τριών σεφ δημιουργώντας ένα μενού με πάνω από 40 διαφορετικά πιάτα, που αναδεικνύουν τοπικά προϊόντα και κρασιά μικρών και μεγάλων παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Peskias_Main_KerkyraikiPastitsada

Lazarou_HotMeal_TsipouraMeSpanaki

Η συνεργασία της Aegean με τους τρεις σεφ θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Σκοπός είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προγράμματος με στόχο να δημιουργηθεί ένα κίνημα ελληνικότητας που θα κάνει γνωστή την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο. Ήδη άλλωστε μέσω των προηγούμενων προγραμμάτων «Ανακαλύψτε την Ελληνική Κουζίνα» και «Όλη η Ελλάδα κοντά» εδώ και 8 τουλάχιστον χρόνια, η Αegean έχει προσφέρει στους επιβάτες της περισσότερες από 450.000 φιάλες ποιοτικού οίνου από 85 ελληνικά οινοποιεία και πάνω από 60 ελληνικά τοπικά προϊόντα σε συνεργασία με 50 Έλληνες παραγωγούς.

Η νέα πρωτοβουλία «Gastronomics» ανακοινώθηκε σε δημοσιογράφους και φίλους στις 3 Μαΐου με ένα λαμπερό event στο εστιατόριο Varoulko Seaside στο Μικρολίμανο.

AEGEAN Gastronomics

Από αριστερά προς δεξιά: Σταυρούλα Σαλούτση, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου Αegean, Λευτέρης Λαζάρου, Executive Chef Varoulko Seaside, Χριστόφορος Πέσκιας, Executive Chef Balthazar, Different & Different, JackieO’, Στέλιος Παρλιάρος, Chef Pâtissier, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine, Χαρά Νταλέκου, Διευθύντρια Marketing Αegean.

Φωτογραφία ανοίγματος: Μάρα Δεσύπρη

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr