Οι στρατηγικές επενδύσεις των ξενοδοχείων στον τομέα της γαστρονομίας είναι πολύ βασική σταθερά για το σύνολο της ποιότητας των παροχών τους. Δύο ενδεικτικά παραδείγματα είναι το αθηναϊκό «Athens Was» και το «Anemi Hotel» στη Φολέγανδρο και η πρόσφατη συνεργασία τους με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

Το «Athens Was» γειτονεύει με τα πιο σημαντικά μνημεία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού (Παρθενώνα, Ναό του Ολυμπίου Διός, Θέατρο Διονύσου, Ηρώδειο), το δε Anemi Hotel βρίσκεται στη Φολέγανδρο, ένα μικρό και πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, με πλούσια ιστορία και μοναδική αρχιτεκτονική, που αν και λιγότερο γνωστός προορισμός αναδύθηκε τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο χάρις στην ανέπαφη ομορφιά του και τους εκλεπτυσμένους επισκέπτες του.

unnamed (2)

Στο πλαίσιο λοιπόν ανάδειξης των τοπικών γεύσεων με μια δημιουργική ματιάς, η «Anemi Hotels» συνεργάζεται με τον ταλαντούχο Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο και μας προσκαλούν στο «Sense Restaurant», στον τελευταίο όροφο του «Athens Was» με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στο «Lure Restaurant» γύρω από την πισίνα του «Anemi Hotel» στην Φολέγανδρο, με μοναδική θέα στο λιμάνι του νησιού και την θάλασσα.

O Χαραλαμπόπουλος δημιουργεί σε συνεργασία με την ομάδα του πρωτότυπα πιάτα με μεστές γεύσεις που αναδεικνύουν τη δύναμη που έχουν τα εγχώρια υλικά. Το μαγειρικό προφίλ του σεφ στηρίζεται σε βιώματα και μνήμες αλλά και σε σύγχρονες τεχνικές που φέρνουν στο σήμερα ανανεωμένες τις πιο κλασικές ιδέες. Με άλλα λόγια «πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα», που ξυπνούν αναμνήσεις, που συγκινούν βαθιά. Ο σεφ εκτός από το δημιουργικό βραδινό μενού των εστιατορίων, υπογράφει και την πρωινή και τη μεσημεριανή κάρτα των ξενοδοχείων δίνοντας έτσι σε αυτά μια ξεχωριστή και ενιαία γαστρονομική ταυτότητα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr