Η Plant & Bean Ltd. είναι το νέο εργοστάσιο παραγωγής φυτικού κρέατος στην Ευρώπη, που θα παράγει 55.000 τόνους εναλλακτικών πρωτεϊνικών προϊόντων ετησίως. Μάλιστα, φαίνεται πως θα είναι και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής φυτικού κρέατος της Ευρώπης.

Τον Ιανουάριο, η πόλη της Βοστώνης στη Βρετανία θα «υποδεχτεί» το νέο εργοστάσιο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα βήμα το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση του χάσματος ποιότητας – τιμής μεταξύ των φυτικών και των συμβατικών προϊόντων κρέατος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβολο της επιχείρησης Έντγουιν Μπαρκ.

«Πρέπει να μειώσουμε το κόστος και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη μαζική παραγωγή. Αναμφίβολα για πολλές οικογένειες ακόμη και σήμερα αποτελεί πρόκληση η αγορά φυτικών προϊόντων κυρίως λόγω του υψηλού κόστους.» δήλωσε ο Μπαρκ σε συνέντευξή του.

Η κλιματική αλλαγή και οι ανησυχίες για την υγεία και τη διατροφή είναι ένας παράγοντας για την ανάπτυξη των φυτικών προϊόντων. Επίσης, και  ο κορωνοϊός είναι ένας, παράγοντας, που έχει συμβάλλει σημαντικά στην υιοθέτηση φυτικού κρέατος στη διατροφή των ανθρώπων.

Τέλος, η βιομηχανία έχει στόχο να προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου, αλλά και γίγαντες τροφίμων από τη McDonald’s Corp. έως τη Nestle.

Δείτε επίσης:
Η McDonald’s έγινε vegetarian!

Το πρώτο vegan… κρεοπωλείο βρίσκεται στο Λονδίνο

3 συμβουλές υγιεινής διατροφής που πρέπει να ακολουθούν κρεατοφάγοι και vegans

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr