Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ξεκίνησε τη διάθεση των πρώτων πιστοποιημένων ποικιλιών ελιάς και καλεί τα φυτώρια που ενδιαφέρονται να τις εγκαταστήσουν, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Ειδικότερα, οι 10 πιστοποιημένες ποικιλίες του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», είναι οι: Αμφίσσης, Χονδρολιά Χαλκιδικής, Κορωνέϊκη, Κουτσουρελιά, Λιανολιά Κέρκυρας, Μεγαρείτικη, Στρογγυλολιά, Τσουνάτη, Arbequine και Picual. Οι ποικιλίες αυτές διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις σε ότι αφορά την «ποικιλία» τους, την «καθαρότητά» τους, την καλή και ομοιόμορφη ανάπτυξη των φυτών τους και την άριστη κατάσταση φυτοϋγείας τους.

Όσοι φυτωριούχοι – φυτωριακές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν τις «βασικές» μητρικές φυτείες και να παράξουν τα πρώτα πιστοποιημένα δενδρύλλια ελιάς στην χώρα μας, καλούνται τώρα να υποβάλλουν την αίτηση τους στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι φυτωριούχοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τις προς διάθεση δέσμες μοσχευμάτων μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 28210 83434 (υπεύθυνος Δρ Γ. Κουμπούρης), να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο e-mail: koubouris@elgo.iosv.gr ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού www.elgo.gr

Δείτε επίσης:
e-Καταναλωτής: Καθημερινή ενημέρωση για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Καφέ για επιστροφή Φόρου Κατανάλωσης

Τα επώνυμα τοπικά προϊόντα στηρίζουν τον τουρισμό

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr