Πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE: απονεμήθηκαν 41 υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές µε οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Η COSMOTE στηρίζει τους νέους
Τα όνειρα 41 νέων, που µε τη δύναμη και την επιμονή τους δίνουν μαθήματα ζωής, στήριξε η COSMOTE µέσω της απονομής υποτροφιών ύψους 620.000€ σε πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων της ανώτατης εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Στην ως τώρα 16ετή διαδρομή του προγράμματος υποτροφιών της COSMOTE έχουν δοθεί 622 υποτροφίες συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ.

COSMOTE-Programma-Ypotrofion-2017-Aponomi-2

Απονέμοντας τις υποτροφίες στους φοιτητές, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαµάζ ανέφερε: «Ο Όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους που ονειρεύονται και θέλουν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους µας. Η πορεία των υποτρόφων µας αποδεικνύει ότι κάθε εμπόδιο, όσο ψηλό και αν είναι, μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για ακόμη µία μεγαλύτερη υπέρβαση και επιτυχία. Το μέλλον των νέων αυτών ανθρώπων βρίσκεται μπροστά τους. Μπορούν να πετύχουν όποιον στόχο και αν θέσουν, αρκεί να το κυνηγήσουν µε δύναμη, πίστη, πάθος και καρδιά».

Οι φοιτητές µάς είπαν…
Ο Γιώργος Ανδρουλάκης, φοιτητής στο τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενδιαφέρεται να ασχοληθεί µε τη Ρομποτική. «Βαδίζουμε προς μια κοινωνία που τείνει προς την πλήρη αυτοματοποίηση και ξέρω ότι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί είναι εκείνοι που θα κληθούν να πάρουν μέρος σε αυτή τη μετάβαση. Θέλω κι εγώ να πάρω μέρος σε αυτό. Απώτερος σκοπός µου, να βοηθήσω τους ανθρώπους µέσω της τεχνολογίας».

Σύµφωνα µε τον Αντώνη Καµτσικά-Τελληγιαννίδη, που πέτυχε στο Τµήµα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήµιου Θεσσαλονίκης, «Η προσπάθειά µου στις Πανελλήνιες µου δίδαξε ότι αν έχεις υποµονή και προσήλωση στον στόχο σου, τότε µπορείς, ανεξάρτητα από τα µέσα που έχεις στη διάθεσή σου, να τα καταφέρεις και να πετύχεις στα όνειρά σου».

COSMOTE-Programma-Ypotrofion-2017-Aponomi-3

«Τελειώνοντας τις σπουδές µου στην Ψυχολογία, θέλω να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο». Αυτό είναι το όνειρο του Βασίλη Κεφαλά, πρωτοετούς φοιτητή Ψυχολογίας του ΑΠΘ, ενώ η Έλενα Θεοδώρου, πρωτοετής της Νοµικής, θέλει να µπει στο δικαστικό σώµα.

Βιωµατικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάµωσης
Οι υπότροφοι παρακολούθησαν στην ΟΤΕAcademy βιωµατικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάµωσης µε θέµα «Ξεπερνώ τα εµπόδια, προσφέρω µάθηµα ζωής σε όλους», κατά τη διάρκεια του οποίου οι νέοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν µεταξύ τους, να µοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες και να µιλήσουν για τις προσδοκίες και τις προσπάθειές τους για εισαγωγή στο πανεπιστήµιο.

COSMOTE-Programma-Ypotrofion-2017-Aponomi-4

Πρόγραµµα Υποτροφιών COSMOTE
Το Πρόγραµµα Υποτροφιών COSMOTE περιλαµβάνει 40 υποτροφίες ύψους 15.000€ έκαστη και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους 20.000€, στη µνήµη του διακεκριµένου στελέχους του Οµίλου ΟΤΕ. Επιπλέον, η COSMOTE προσφέρει στους υποτρόφους laptop, καθώς επίσης ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, για σταθερή, κινητή τηλεφωνία, Internet και COSMOTE TV. Με άλλα λόγια, η COSMOTE στηρίζει τα παιδιά και τους νέους µέσα από διάφορες δράσεις βιώσιµης ανάπτυξης µε στόχο να ενισχύσουν την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr