Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει αρχίσει να πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς να λείπουν τα περίεργα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, στην Ινδία μετά από 40 μέρες lockdown άρχισε η σταδιακή άρση των περιορισμών και όπως φάνηκε το αλκοόλ έλειψε πολύ στους Ινδούς. Την ημέρα της άρσης, Δευτέρα 4 Μαΐου, από τις 9.30 π.μ. (τοπική ώρα) σχηματίστηκε μία ουρά περισσότερων από 500 ανθρώπων έξω από κατάστημα πώλησης αλκοόλ στην περιοχή Καλιάν Πούρι, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, προτού το κατάστημα κλείσει και η αστυνομία χρησιμοποιήσει γκλομπ για να διαλύσει το πλήθος, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Στη συνέχεια, η αστυνομία ζήτησε από ορισμένα καταστήματα να κλείσουν, όπως επιτάσσει η εντολή των φορολογικών αρχών, δήλωσε ο Ατζάι Κούμαρ, αξιωματούχος της κυβέρνησης του Δελχί που είναι υπεύθυνος για τα καταστήματα πώλησης αλκοόλ. «Θέλουμε να κρατήσουμε τα καταστήματα ανοικτά», είπε ο Κούμαρ στο Reuters, χωρίς να επεκταθεί, αναφέρει το ΑΠΕ.

Να επισημάνουμε πως η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση επιπλέον κρουσμάτων στην Ινδία, ωστόσο οι κυβερνήσεις ορισμένων κρατιδίων επιθυμούν την επανάληψη της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς τα έσοδα λιγοστεύουν και εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα χωρίς εισόδημα.

Διαβάστε ακόμη:
Διαμαρτυρία εστιατόρων: Οι πλατείες γέμισαν άδειες καρέκλες (Φωτογραφίες)

Κορωνοϊός: Γιατί Βρετανοί, Βέλγοι και Γάλλοι ενθαρρύνονται να τρώνε συγκεκριμένες τροφές;

Επιχειρήσεις εστίασης: Πώς θα αξιοποιηθούν και οι ημιυπαίθριοι

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr