Μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Θοδωρή Παπανικολάου από την κουζίνα του rooftop του ξενοδοχείου «Athens Was», τη γαστρονομική σκυτάλη παίρνει ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ένας επίσης πολύ ικανός σεφ και από τους πιο ταλαντούχους επαγγελματίες της γενιάς του.

Χαρισματικός και χαμηλών τόνων, δημιουργεί εγκάρδια και με αξιοζήλευτο μεράκι πιάτα που αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα τόσο μεστών όσο και μελετημένων γεύσεων, έχοντας ως βάση του την ελληνική κουζίνα. Πειραματίζεται με τις γεύσεις και τις τεχνικές με κύριο στόχο την εύστοχη αξιοποίηση των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί αναδεικνύοντας παράλληλα με κάθε του πιάτο τη δύναμη που έχουν τα εγχώρια υλικά.

Με σπουδές σχετικές με το χώρο της εστίασης σε Ελλάδα και εξωτερικό και ενδιαφέρουσες συνεργασίες με επιχειρήσεις εντός και εκτός χώρας με την ιδιότητα του συμβούλου σχεδιασμού καταλόγου στα πρώτα του κιόλας βήματα, του υπεύθυνου σεμιναρίων και prive δεξιώσεων κ.ά, έχει διαγράψει μια σημαντική γαστρονομική πορεία. Την τελευταία δεκαετία μάλιστα μεταξύ άλλων έχει αναλάβει και ρόλο καθηγητή σε σχολές μαγειρικής.

Στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή έκανε αίσθηση με την κουζίνα που παρουσίασε στα εστιατόρια «Olive Garden» του ξενοδοχείου «Titania» όπως και στο «Kastri Bistro» του καινούργιου «Domotel Kastri» στη Νέα Ερυθραία. Πέρυσι μάλιστα ανέλαβε και την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου «Mazi», ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου.

Όπως μάς επισήμανε, σύμφωνα με το παρόν πλάνο, η συνεργασία του με το εστιατόριο ξεκινά το Μάρτιο. Τα δείγματα γαστρονομικής γραφής που έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει είναι εξαιρετικά ενώ το προφίλ της κουζίνας του νέου μενού στο «Sense», θα έχει ελληνικό χαρακτήρα με μοντέρνες πινελιές. Του ευχόμαστε καλή αρχή και θα επανέλθουμε με γευστικές εντυπώσεις.