O κορωνοϊός επηρέασε ακόμη και την τιμή στα πανάκριβα πεπόνια από το Γιουμπάρι της Ιαπωνίας, καθώς πουλήθηκαν «μόνο» 1.013 ευρώ (120.000 γιεν).

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει πως η τιμή τους ήταν 40 φορές πιο κάτω συγκριτικά με το ρεκόρ των 42.225 ευρώ (5 εκατομμύρια γιεν) που «έπιασαν» δύο τα πεπόνια σε δημοπρασία πέρυσι.

Αξιωματούχος της αγοράς απέδωσε το γεγονός αυτό στην πανδημία, καθώς κράτησε μακριά τους πλούσιους πελάτες που «ανταγωνίζονται» για την απόκτηση ακριβών φρούτων. Μάλιστα, εν αντιθέση με τις προηγούμενες φορές όσοι προσήλθαν στη δημοπρασία δεν ήταν και ιδιαίτερα ευκατάστατοι.

Να σημειώσουμε, ακόμη πως η αγορά χονδρικής του Σαπόρο έχει κλείσει από τις 20 Απριλίου έξαιτίας κορωνοϊού, ωστόσο η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να τονωθεί η στήριξη στα τοπικά προϊόντα.

Τέλος, να επισημάνουμε, ότι τα Γιουμπάρι πεπόνια είναι υβριδική ποικιλία, η οποία δημιουργήθηκε μετά από διασταύρωση δύο ποικιλιών πεπονιών (Earl’s Favourite και Burpee’s “Spicy” Cantaloupe) και πρόκειται για ένα γκουρμέ φρούτο με εξαιρετικά γλυκιά γεύση.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός: 1 στους 2 καταναλωτές δεν θα πάει σε καφέ ή εστιατόριο το 2020

ΗΠΑ: Κρατούμενος σαρώνει στο Tik Tok με μεξικάνικα πιάτα

Ζυθοποιία: Η επόμενη μέρα μετά την άρση του lockdown