Ο σεφ, ο οποίος σε προηγούμενες συνεργασίες του έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα γαστρονομικής γραφής, ανέλαβε χρέη Executive Chef στο υψηλής αισθητικής ξενοδοχείο που άνοιξε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας.

To Athens Capital Hotel – MGallery είναι το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του ομίλου Accor στην Ελλάδα και αποτελεί μέλος της εταιρείας ελληνικών ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη. Στο επίπεδο του lobby βρίσκεται το κομψό Gallery Café, μια πραγματική γκαλερί έργων Τέχνης με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που λειτουργεί από το πρωί προσφέροντας καφέ και σνακ, ιδανικά για το ξεκίνημα της μέρας. Στον 9ο όροφο βρίσκεται το MFlavours, το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, στο οποίο ο σεφ παρουσιάζει ένα μενού όπου η ποιοτική πρώτη ύλη έχει τον κύριο λόγο ισορροπώντας ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Στις προτάσεις του μενού τους συμπεριλαμβάνονται τα signature πιάτα και η Inspired by Her πράσινη σαλάτα με μυρωδικά και κέιλ, που σερβίρονται σε όλα τα εστιατόρια και μπαρ των ξενοδοχείων«MGallery» ανά τον κόσμο. Ανάμεσα σε ωμοφαγικά πιάτα, σαλάτες και κάποια με γεμιστά φρέσκα ζυμαρικά, θα βρείτε κάποια που ξεχωρίζουν όπως το αρνάκι με πουρέ από πατάτα γιαχνί, καπνιστό γιαούρτι, μαύρο σκόρδο και ψητή μελιτζάνα γλασαρισμένη με ντομάτα, ή το χταπόδι με πουρέ φασολιών, καπνιστό πράσο ταραμά και σαλάτα από ασπρομύτικα Λήμνου.

Αξίζει να επισκεφτείτε για δείπνο ή κοκτέιλ, το Mappemonde Bar & Lounge, που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο έργο του Γιώργου Λάππα και βρίσκεται στον 10ο όροφο προσφέροντας θέα με εναλλαγές από τη Βουλή, τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη έως και το νησί της Αίγινας.

info
Ελευθερίου Βενιζέλου και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα. Τηλ.: 21 4444 2000

Δείτε επίσης

GB Roof Garden: Υψηλή γαστρονομία με θέα την Ακρόπολη

Το CTC πάει Κεραμεικό

Le Pavillon: Το νέο εστιατόριο του Jean-Charles Metayer στην Αθήνα