Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του προσφέρει στους “Γιατρούς Χωρίς Σύνορα” ο Σμυρναίικος Καφές της Οικογένειας Δρακούλη, προκειμένου να μοιραστούν 750 kit με είδη πρώτων βοηθειών σε όσους αγωνίζονται για την επιβίωση και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Draculi coffee 0337edited

Ειδικότερα, η οικογένεια Δρακούλη, έχοντας ζήσει το βίωμα “πρόσφυγας” -από το 1922 που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Σμύρνη-, συναισθάνεται εκείνους που χρειάζονται βοήθεια αυτές τις ώρες. Στηρίζει λοιπόν, το ελληνικό τμήμα των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα” το οποίο, εδώ και 25 χρόνια, δρα καταλυτικά εκεί που υπάρχει ανάγκη.

smyrneikos_kataxorisi_16x24edited

Για την ιστορία, το πρώτο φλιτζάνι καφέ της οικογένειας Δρακούλη φτιάχτηκε στη Σμύρνη το 1920, από τα χέρια του παππού Ιάκωβου. Μέχρι σήμερα, και αφού η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και μετεξέλιξε τον καφέ της, δημιουργώντας τον Σμυρναίικο καφέ δια χειρός του Ντίνου Δρακούλη, αμέτρητα φλιτζάνια Σμυρναίικου καφέ έχουν ψηθεί ανά τη χώρα, θυμίζοντας εκείνο το πρώτο-πρώτο και διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες και το μεράκι μιας άλλης εποχής. Το αποτέλεσμα: ένας εξαιρετικός καφές, με σημαντική κληρονομιά και ιστορία στο βαθύ άρωμα και τη χαρακτηριστική πολυεπίπεδη γεύση.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr