Ο 20χρονος σεφ από τη Ρόδο, είναι ο Έλληνας που θα εκπροσωπήσει την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό European Young Chef Award 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Ο νεαρός σεφ, που εργάζεται στο εστιατόριο «Noble» του ξενοδοχείου Elysium στη Ρόδο, διακρίθηκε ανάμεσα σε ταλαντούχους επαγγελματίες μέσα από μια σειρά δοκιμασιών που πραγματοποιήθηκαν σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο. Οι τέσσερις νικητές των αντίστοιχων διαγωνισμών, πήραν μέρος στον τελικό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου στο Dolphin Bay, στη Σύρο.

Στο τελικό της Σύρου, μαζί με τον Σπύρο Κουγιό (νικητή του διαγωνισμού στη Ρόδο), διαγωνίστηκαν ο Άκης Τσουκαλάς, νικητής του διαγωνισμού στην Κω, ο Σπύρος Κασσελούρης, νικητής του διαγωνισμού της Σαντορίνης, και ο Αντώνη Φουστάνιας, πρώτος στον διαγωνισμό της Τήνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίπεδο των διαγωνιζόμενων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο της κριτικής επιτροπής. Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον στρατηγικό συνεργάτη της, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Μετά την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε τον τίτλο του European Young Chef 2017, μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, που στόχο έχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων ώστε να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού μας πλούτου ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μας. Τόσο η ανάδειξη της Περιφέρειάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, όσο και ο περσινός τίτλος του “European Young Chef 2016” είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι η γαστρονομία των νησιών μας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει η αιχμή του δόρατος στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για εξωστρέφεια και ανάδειξη της ανεξάντλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε ένα τομέα, του γαστρονομικού τουρισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος διεθνώς».

Η επιτροπή του μεγάλου διαγωνισμού στη Βαρκελώνη θα αποτελείται από την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον κορυφαίο σεφ Χουάν Ρόκα. Σημειώνουμε τέλος ότι ο περσινός νικητής του European Young chef of the Year ήταν ο head chef του εστιατορίου Noble στη Ρόδο, Σταμάτης Μισομικές, γεγονός ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για την εικόνα αλλά και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.