Οι τηγανητές πατάτες μπορεί να τρώγονται σχεδόν σε όλο τον κόσμο, αλλά κάθε χώρα τις απολαμβάνει διαφορετικά. Απόδειξη ο χάρτης που έφτιαξε η βρετανική εφημερίδα “The Guardian” με τα συνοδευτικά του διάσημου αυτού πιάτου.

Fish-and-chips

Όπως φαίνεται, τα πιο διάσημα συνοδευτικά για τηγανητές πατάτες είναι το τσίλι, η μαγιονέζα, το τυρί, η κέτσαπ, το αλάτι με το ξίδι, η πάπρικα και το gravy. Από χώρα σε χώρα, όμως, όλα αυτά μπορούν είτε να μπαίνουν μόνα τους πάνω σε ένα πιάτο τηγανητές πατάτες είτε να συνδυάζονται και με άλλα υλικά, ανάλογα με τις τοπικές κουζίνες.

chips_78687073

Στην Ισπανία και την Ιταλία, που λες, τις προτιμούν με κέτσαπ, στη Γαλλία με μουστάρδα dijon αλλά και με αλάτι και ξίδι, στη Δανία με σάλτσα remoulade, στη Ρουμανία με καυτερή σάλτσα, ενώ στην Ελλάδα τις απολαμβάνουμε πασπαλισμένες μόνο με αλάτι. Βέβαια, διαφοροποιήσεις δεν υπάρχουν μόνο από χώρα σε χώρα, αλλά και εντός κάθε χώρας.

chips

Όπως άλλωστε φαίνεται και από τον δεύτερο χάρτη του Guardian, που αφορά αποκλειστικά, τη Βρετανία τα γούστα διαφέρουν πολύ και από περιοχή σε περιοχή.

Δείτε επίσης
13 διάσημες τηγανητές πατάτες

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr