Μια σπουδαία διάκριση κέρδισε η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» στον διεθνή διαγωνισμό Foodtrekking Awards 2021, που διοργανώνει κάθε χρόνο η η «World Food Travel Association».
Πιο συγκεκριμένη, η Λέσχη κέρδισε τη δεύτερη διάκριση στην κατηγορία «Best culinary storyteller» (Καλύτερες Γαστρονομικές Διηγήσεις), όπου έλαβαν μέρος επιχειρήσεις και φορείς του Γαστρονομικού Τουρισμού που διακρίθηκαν τον περασμένο χρόνο στην συγγραφή άρθρων, στη δημοσίευση φωτογραφιών, στην παραγωγή βίντεο και στην έρευνα, μελέτη, τεκμηρίωση και εξιστόρηση γεγονότων σχετικά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής τους. Στην πρώτη θέση στην εν λόγω κατηγορία αναδείχθηκε η επιχείρηση «Tourism Saskatoon» του Καναδά.

Η Γαστρονομική Λέσχη Ηπείρου αισθάνεται μεγάλη τιμή που βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γαστρονομικού Τουρισμού. Αφιερώνει τη συγκεκριμένη διάκριση στον ιδρυτή της, Αλέξανδρο Γιώτη, έναν άνθρωπο που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στην Ελληνική Γαστρονομία, ενώ αποτέλεσε την έμπνευση για τους συνεχιστές του έργου του για την ανάδειξη και προώθηση της Ηπειρωτικής διατροφής, των τεχνικών και των συνταγών της αλλά και του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντός της.
Το σημαντικό έργο της Λέσχης σε όλα τα επίπεδα θα ήταν αδύνατο χωρίς την αρωγή ατόμων και φορέων που έχουν προσφέρει γνώσεις, δεξιότητες, ακόμη και την οικονομική τους στήριξη για το έργο της. Στόχος της στα 13 χρόνια του έργου της είναι η ανάδειξη του Ηπειρωτικού Γαστρονομικού Πολιτισμού και ο «διάλογος» των Ηπειρωτών με ξένες γαστρονομικές κουλτούρες, κάποιες από τις οποίες είναι πολύ οικείες και κάποιες πολύ διαφορετικές από τη δική τους.
Η επίσημη τελετή της απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη του ετήσιου FoodTreX Innovation Summit, στις 28 Οκτωβρίου, στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων καθώς και ακαδημαϊκών και κρατικών φορέων του χώρου της Γαστρονομίας και του Τουρισμού από όλο τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω όλους τους νικητές και επιλαχόντες του FoodTrekking ανά κατηγορία:

Καλύτερες γαστρονομικές διηγήσεις
• Νικητής: Tourism Saskatoon (Καναδάς)
• Επιλαχών: Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» (Ήπειρος, Ελλάδα)
Καλύτερος τουριστικός προορισμός
• Νικητής: Comune di Buccheri (Σικελία, Ιταλία)
• Επιλαχών: Associazione regionale Strada dell’Olio Dop (Ούμπρια, Ιταλία)
Βραβείο Ανθεκτικότητας (για τους τουριστικούς προορισμούς που επιβίωσαν κατά την διάρκεια της πανδημίας χάρη σε καινοτόμες πρακτικές)
• Νικητής : Preidlhof Resort (Μεράνο, Ιταλία)
• Επιλαχών: Venissa (Βενετία, Ιταλία)
Βραβείο Εικονικής Εμπερίας
• Νικητής : Local Food Adventures, Όκλαντ, ΗΠΑ
• Επιλαχών: Tori Avey – Tori’s Mediterranean Table (ΗΠΑ)

Δείτε επίσης:
Νέες διεθνείς διακρίσεις για τους Βιολογικούς Ελαιώνες Σακελαρόπουλου

Tα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου και πάλι στην κορυφή!

Ιωάννινα: Ενα γευστικό οδοιπορικό στην αγαπημένη μας Ήπειρο