Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε φέτος στις 5 Φεβρουαρίου, με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Στην Αυστραλία το γιόρτασαν τρώγοντας dumpling και σπάζοντας μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ ταυτόχρονης κατανάλωσης.

Τα dumplings αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά και συμβολίζουν τον πλούτο, καθώς το σχήμα τους προσομοιάζει τα χρυσά πλινθώματα, μια μορφή νομίσματος που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ. Για την ακρίβεια, πιστεύουν ότι όσα περισσότερα dumplings φάει κάποιος τόσο πιο τυχερός θα είναι τη νέα χρονιά. Κάτι σαν το δικό μας φλουρί στη βασιλόπιτα, δηλαδή.

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald, 764 άνθρωποι κάθισαν μαζί στο Σίδνεϊ, προκειμένου να φάνε ταυτόχρονα dumplings. Σε κάθε συμμετέχοντα δόθηκαν από 4 dumplings και προκειμένου να εξασφαλιστεί το ρεκόρ έπρεπε να φάνε τουλάχιστον 2 ο καθένας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσημες κριτές των βραβείων Γκίνες, που επιβεβαίωσαν ότι έσπασε το ρεκόρ που μέχρι εκείνη τη στιγμή κατείχε η Μελβούρνη από το 2013, όταν 750 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να φάνε ταυτόχρονα dim sum.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr