Να ανοίξει η εστίαση πριν από το Πάσχα, προτείνει η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, είναι προτιμότερο οι νέοι να πηγαίνουν σε οργανωμένα μέρη με τραπεζάκια, να τηρούνται αποστάσεις, καθισμένοι παρά να είναι σε πλατείες με συνωστισμό και τα ποτά τους όρθιοι χωρίς τη τήρηση των μέτρων με μάσκα στο πηγούνι.

Μιλώντας για το Πάσχα, η κυρία Παγώνη είπε πως θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο. Και αυτό, διότι θα είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις και οι συγκεντρώσεις θα είναι δύσκολο να είναι μόνο ανάμεσα σε δύο οικογένειες, πας να δεις τους φίλους, τους συγγενείς, να αγκαλιαστείτε.

Οι περισσότεροι θα θέλουν να πάνε στις πλατείες των χωριών όπου εκεί επίσης θα υπάρχει συνωστισμός, σημείωσε. Εξέφρασε καθαρά την αντίθεσή της στην άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό εκείνες τις μέρες.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας η κ. Παγώνη εκτίμησε πως σε 10-15 ημέρες θα υπάρξει μια ύφεση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, εφόσον όλα πάνε καλά και συνεχιστεί αυτή η σταθερότητα με τον αριθμό των κρουσμάτων και νοσηλευομένων, που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, όπως είπε.

Όσον αφορά τα self test η κ. Παγώνη είπε ότι αποδίδουν. Όπως εξήγησε, με αυτή τη μέθοδο βρέθηκαν περισσότερα από 600 κρούσματα και περιορίστηκε η μετάδοση. Ενώ όπως είπε, τα περισσότερα θετικά κρούσματα ήταν ασυμπτωματικοί φορείς, προσθέτοντας «ό,τι βρίσκεις καλό είναι ακόμα και 10 κρούσματα».

Υπογράμμισε, πως «πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να χτιστεί ένα ικανό τείχος ανοσίας. Έτσι θα αισθανόμαστε όλοι μία ασφάλεια».

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε επίσης:
Ευρώπη: Τριπλάσιες απώλειες στη συγκομιδή λόγω ξηρασίας τα τελευταία 50 χρόνια

2ος Διαγωνισμός Γαστρονομικής Φωτογραφίας: οι νικητές

Τι αλλαγές θα δούμε στο λιανεμπόριο τροφίμων την επόμενη διετία μετά την πανδημία