Τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», τα οποία έχουν δημιουργήσει το οινοτουριστικό δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», διοργάνωσαν φέτος για 15η συνεχή χρονιά την ανοιξιάτικη εορταστική εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 20% στην επισκεψιμότητα από τις προηγούμενες χρονιές.

Η εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2005 στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» με σκοπό να προσελκύσει το κοινό στον χώρο παραγωγής γνωστών και άγνωστων οίνων και αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης.

Το κοινό, φίλοι και μη του κρασιού, στη διάρκεια της εκδήλωσης, έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στους αμπελώνες, στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους των οινοποιείων και να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία της δημιουργίας του, στην οινοποίηση, στην ωρίμανση, στην παλαίωση και τέλος να το απολαύσει στην αίθουσα γευσιγνωσίας.

Ακόμη και σημαντικότερο, είναι ότι το κοινό που επισκέπτεται ένα οινοποιείο έχει την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά τους δημιουργούς των οίνων και των αποσταγμάτων, να συζητήσει μαζί τους, να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις.

Για να γιορτάσουν αυτό το διήμερο τα οινοποιεία, διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων για όλους τους επισκέπτες τους, ακόμη και για τους μικρούς τους φίλους, με εκπαιδευτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συμβάλει στην οινική τους εκπαίδευση.

Θεματικές γευστικές δοκιμές, κάθετες γευσιγνωσίες, εργαστήρια, δοκιμές από τις δεξαμενές και τα βαρέλια, wine cocktails, κεράσματα από τοπικές γεύσεις της κάθε περιοχής, μαθήματα μαγειρικής, food and wine pairings, εικαστικές προτάσεις, μουσικές συναυλίες, χορό, διαγωνισμοί, οινο-εκδρομή, πρόταση σε συνεργασία με εστιατόρια «φέρε τη φιάλη σου από το οινοποιείο που θα επισκεφθείς» (bring your own bottle) και πολλά πολλά ακόμη, προσέλκυσαν το κοινό για να απολαύσει τη μοναδική χαρμόσυνη εμπειρία που προσφέρει ο οινοτουρισμός.

Η γιορτή όμως στους «Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» δεν τελείωσε στο σαββατοκύριακο. Συνεχίστηκε με διαγωνισμό φωτογραφίας όπου συμμετείχαν οι επισκέπτες των οινοποιείων οι οποίοι θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας τις στιγμές που ξεχώρισαν και η κλήρωση δώρων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr