Στο νέο κύκλο επεισοδίων της μαγειρικής σειράς ΠΟΠ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, που ξεκίνησε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 13:15, από την τηλεόραση της ΕΡΤ2, ο καταξιωμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μαγειρεύει με εκλεκτά ΠΟΠ προϊόντα και μας προτείνει με τον δικό του, ευφάνταστο τρόπο, πως να αξιοποιήσουμε τους γευστικούς θησαυρούς του τόπου μας.

Οι πρωτότυπες συνταγές του, που άλλοτε εμπνέονται από την παράδοση και άλλοτε βαδίζουν σε νέα μαγειρικά μονοπάτια, είναι πάντα εύκολες στην εκτέλεση, παρότι διαφοροποιούνται ελάχιστα από αυτές που σερβίρει στο Χαρούπι και στα Δέκα Τραπέζια, τα δυο δημοφιλή εστιατόρια του, στην Θεσσαλονίκη.

Όπως λέει συχνά, ο σεφ το μυστικό των συνταγών του κρύβεται στην αγάπη του για την πρώτη ύλη, μια αγάπη που έπαιξε εξαρχής καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας της κουζίνας του. Αυτή του η αγάπη, εξάλλου, καθόρισε και την απόφασή του να αναλάβει τούτη την εκπομπή, που του δίνει, συγχρόνως και την ευκαιρία να υποδέχεται στην κουζίνα του τους παραγωγούς των ΠΟΠ προϊόντων και γενικότερα ανθρώπους που ασχολούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με θέματα διατροφής και να συζητάει μαζί τους, εξετάζοντας όχι μόνο τις ιδιαιτερότητες και τα οργανοληπτικά γνωρίσματα των προϊόντων ΠΟΠ, αλλά και τη διατροφική τους αξία.

Σαν μια πρώτη γεύση να πούμε πως θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως συνδυάζει ο σεφ τα προϊόντα ΠΟΠ μεταξύ τους, προσαρμόζοντάς τα στην καθημερινότητα της εποχής μας. Θα τον παρακολουθήσουμε να γεμίζει ένα απλό κουλούρι Θεσσαλονίκης με κασέρι και φασκόμηλο και να μαγειρεύει πιάτα, όπως το θράψαλο σοτέ με αχνιστά χόρτα, κονσερβολιές Αμφίσσης και λευκή σοκολάτα, ή γαρίδες με ανθόγαλο, σπαράγγια, αρακά και μαστιχέλαιο Χίου, μέχρι να γεμίζει τα γιορταστικά κρεατοτουρτάκια της ιδιαίτερης πατρίδας του με κατσικάκι Ελασσόνας και ΠΟΠ τυριά: ανεβατό Γρεβενών, Σαν Μιχάλη και γραβιέρα και να φτιάχνει κέικ με πορτοκάλια από Μάλεμε Χανίων Κρήτης, με φασκόμηλο και ζεστή αρωματική σάλτσα σοκολάτας. Πιάστε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι και συντονιστείτε στην ΕΡΤ2. Κι όπως είπαμε, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 13:15.

Οι συντελεστές της εκπομπής
Παρουσίαση – επιμέλεια συνταγών: Μανώλης Παπουτσάκης
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions

Δείτε επίσης

Πρεμιέρα στις 5/9 για το Dina’s Bakery με την Ντίνα Νικολάου

Νatu: Φαγητό στη φύση, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Χαρούπι: Η Κρήτη στα Λαδάδικα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr