Σημαντικά βραβεία και διακρίσεις πρόσθεσε στη συλλογή της η Σεμέλη, που κατάφερε να αποσπάσει 2 χρυσά και 2 αργυρά μετάλλια στον διεθνή διαγωνισμό Vinalies® Internationales du Vin 2016, καθώς και 4 μετάλλια και 1 ειδική διάκριση στον 16ο Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Picture2edited

Μάλιστα, στον διαγωνισμό Vinalies® Internationales du Vin, ο οποιος οργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση των Γάλλων Οινολόγων, η Σεμέλη ήρθε πρώτη στην κατάταξη των μεταλλίων για τα Ελληνικά Οινοποιεία που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Χρυσά βραβεία απέσπασαν τα “Ορεινός Ήλιος Λευκός 2015” και “Untitled Αγιωργίτικο / Syrah Ροζέ 2015”, ενώ αργυρά τα “Ορεινός Ήλιος Ροζέ 2015” και “Nassiakos Mantinia 2015”.

Σημειώνεται ότι στον φετινό διαγωνισμό, οι Έλληνες οινοποιοί βραβεύτηκαν συνολικά με 7 Χρυσά και 18 Αργυρά μετάλλια -αναμφισβήτητα σημαντικός αριθμός βραβείων για την ελληνική συμμετοχή.

edited-16ος-Δ-Δ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όσον αφορά στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ Helexpo, το Κτήμα Σεμέλη ξεχώρισε με 2 χρυσά μετάλλια για τα κρασιά “Ορεινός Ήλιος Λευκός 2015 Π.Γ.Ε Πελοπόννησος” και “Ορεινός Ήλιος Ροζέ 2015 Π.Γ.Ε Κόρινθος”, καθώς και με 2 ασημένια για τα κρασιά “Nassiakos Mantinia 2015 Π.Ο.Π Μαντινεία” και “Untitled Sauvignon Blanc 2015 Π.Γ.Ε Πελοπόννησος”. Επιπλέον, το “Ορεινός Ήλιος 2015, Ροζέ Π.Γ.Ε Κόρινθος” έλαβε την ειδική Διάκριση σε ξηρό ή ημίξηρο ροζέ οίνο με την υψηλότερη βαθμολογία.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr