Δυναμικά συνεχίζει και το 2019 η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, το Πρόγραμμα κατά της υπογεννητικότητας «Μια ελπίδα γεννιέται!». Δεύτερος σταθμός τους ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και τα 22 χωριά του.

Εκεί, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στο αμφιθέατρο του χωριού Βουργαρέλι, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος, στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης. Το παρών έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής, Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού, κα Παναγιώτα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης, στελέχη της ΓΙΩΤΗΣ και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και ΜΜΕ, καθώς και πολλοί ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα.

Μέσω του Προγράμματος η ΓΙΩΤΗΣ έχει «υιοθετήσει» τα 22 χωριά (τοπικές κοινότητες) του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων: Βουργαρέλι, Αθαμάνιο, Ανεμορράχη, Δίστρατο, Κάτω Αθαμάνιο, Κάτω Καλεντίνη, Κάψαλα, Κεντρικό, Κυψέλη, Μεσούντα, Παλαιοκάτουνο, Τετράκωμο, Άγναντα, Γραικικό, Καταρράκτης, Κουκούλια, Κτιστάδες, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Ράμια, Θεοδώριανα και Μελλισουργοί.

Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., με τη συνεργασία της HOPEgenesis, θα σταθεί δίπλα στις γυναίκες – κατοίκους των χωριών που έχει υιοθετήσει, και οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες. Συγκεκριμένα, για τις γυναίκες που εντάσσονται στο πρόγραμμα, με μοναδικό κριτήριο να είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, η ΓΙΩΤΗΣ θα καλύψει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στα «υιοθετημένα» χωριά, για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Μαρίνος Γαρνέλης δήλωσε: «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της ΓΙΩΤΗΣ που θα υποστηρίξει τις νέες γεννήσεις στον τόπο μας. Ευχαριστούμε τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. και τη HOPEgenesis που με το Πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!», έφτασαν μέχρι τα χωριά μας, φέρνοντας μαζί τους την υπόσχεση για νέα ζωή. Πιστεύουμε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η σημερινή Ελλάδα, από πλευράς υπογεννητικότητας, το παραπάνω πρόγραμμα είναι εξαιρετικής σημασίας».

Από την πλευρά της ΓΙΩΤΗΣ, ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Μάριος Παπαθανασίου δήλωσε: «Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ εδώ και 89 χρόνια στηρίζει τη μητέρα και την οικογένεια και δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, λόγω των δυσκολότερων συνθηκών που επικρατούν. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε το Πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!», σε συνεργασία με τη HOPEgenesis, με στόχο να στηρίξουμε έμπρακτα τις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά και να στείλουμε το αισιόδοξο μήνυμα για τη δημιουργία νέας ζωής στον τόπο μας». Παράλληλα, ο κ. Παπαθανασίου προανήγγειλε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, με στόχο να ενταχθούν και άλλες περιοχές, για να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην ανατροπή των στατιστικών που απειλούν το μέλλον της χώρας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr