«Χρυσάφι» θα πληρώνουν τον καφέ από τις 15 Ιουλίου και μετά όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Κι αυτό λόγω των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ και θα επιτάσσει πριν την είσοδό τους στην καφετέρια τη διενέργεια μοριακού ή rapid test που κοστίζουν 60 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα.

Ο κάθε ανεμβολίαστος επομένως θα καταβάλλει αντί 3,5 ευρώ που κάνει ένας καφές 23 ή 63 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μία τέτοια περίσταση. Μάλιστα, αν κάποιος θελήσει να βγει για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα που δεν θα καλύπτεται από τη χρονική διάρκεια του τεστ, θα πρέπει να το επαναλαμβάνει, με ό,τι συνεπάγεται σε κόστος.

Σε δίλημμα οι εστιάτορες
Πάντως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης αναφέρουν ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ υπενθυμίζουν το λουκέτο που επιβλήθηκε στα δύο lockdown.

Ακριβότερες θα είναι και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους, αφού και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται rapid ή μοριακό τεστ. Μια οικογένεια πχ, όπου κανείς δεν έχει εμβολιαστεί, θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευτούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι» ξεκαθαρίζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Τα αμιγώς και τα μικτά καταστήματα εστίασης -δηλαδή τα μαγαζιά στα οποία θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και τα άλλα που θα είναι για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους αλλά με rapid test- θα μπουν στη ζωή μας από τις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα, ενόψει της μετάλλαξης Δ, έρχονται νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων μόνο καθήμενοι στα μπαρ και μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και μπαρ.

Πηγή: Protothema.gr 

Δείτε επίσης:
Οι καφετέριες στη Μόσχα δεν δέχονται ανεμβολίαστους

Τοπικά και Επώνυμα»: Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στηρίζει το έργο Γαστρονομίας της ΠΟΞ

Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι: Πώς θα μπαίνουν στα μαγαζιά;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr