Συγκεντρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύνταξη του φακέλου που θα καταθέσει η  Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να καταχωριστούν στην κατηγορία των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης-Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ-ΠΓΕ) τρία ελληνικά προϊόντα.

Η σαρδέλα Καλλονής, το μέλι Ικαρίας γνωστό ως «Άναμμα» και το μελίχλωρο τυρί Λήμνου.

Το επόμενο προϊόν που αναμένεται να ερευνηθεί για τον ίδιο σκοπό είναι το «ασπρομύτικο» φασόλι της Λήμνου.

Πηγή: www.protothema.gr

Δείτε επίσης:

Εντάχθηκε στην πιστοποίηση ΠΟΠ και η κοπανιστή από την Τήνο

Καλαθάκι Λήμνου: Το παραδοσιακό ΠΟΠ τυρί του βόρειου Αιγαίου

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο η κατανάλωση μπίρας

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr