Μετά από πολλές συζητήσεις, πισωγυρίσματα και διεργασίες φαίνεται ότι οδεύει προς κατάληξη τώρα ο μεγάλος διαγωνισμός για την μακροχρόνια μίσθωση της Στοάς Αρσακείου στην «καρδιά» της Αθήνας.

Το επενδυτικό σχήμα υπό τον κ. Αρη Κεφαλογιάννη, της εταιρείας ΓΑΙΑ είναι, κατά τις πληροφορίες, αυτό που προκρίνεται για την παραχώρηση της Στοάς που ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία. Το ετήσιο ενοίκιο θα κυμαίνεται στο 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο παραχωρησιούχος θα καταβάλλει και ποσοστά επί του τζίρου. Δεδομένου ότι οι Στοές Αρσακείου- Ορφέως και Βιβλίου απαιτούν κι επιπλέον κεφάλαια για επενδύσεις, το νέο σχήμα που θα αναλάβει την αξιοποίηση των ακινήτων θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους κατ’ ελάχιστον 5 εκατ. ευρώ.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός χώρου γύρω από την γαστρονομία, στα πρότυπα ακριβώς άλλων αγορών ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, με το φιλόδοξο στόχο να προσελκύσει τους Αθηναίους αλλά και τους ξένους επισκέπτες της πόλης, «να ενώσει εκ νέου την περιοχή ανάμεσα στην Ομόνοια και το Σύνταγμα και να δημιουργήσει ένα νέο κεντρικό σημείο συνάντησης για την πόλη».

Στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε πέρυσι η ιδιοκτήτρια, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία είχαν αρχικά υποβάλει προσφορές τρία σχήματα. Συγκεκριμένα, το πρώτο σχήμα ήταν υπό την Bluehouse, την γνωστή επενδυτική εταιρεία ακινήτων (που »τρέχει» το εκπτωτικό χωριό Mc Arthur Glen στα Σπάτα, συμμετέχοντας και στο ιδιοκτησιακό του σχήμα) από κοινού με τον όμιλο Φάις και την One Outlet η οποία, ως γνωστόν, έχει αναλάβει και την αξιοποίηση της Στοάς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Η δεύτερη προσφορά είχε υποβληθεί από τον κ. Αρη Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπο ενός ευρύτερου επιχειρηματικού σχήματος και η τρίτη προσφορά από τον επιχειρηματία κ. Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σουηδία στον τομέα των κατασκευών και των ακινήτων. Στην πορεία υπήρξε η κοινή προσφορά από τους δύο εναπομείναντες ενδιαφερομένους, ήτοι το σχήμα υπό τον κ. Αρη Κεφαλογιάννη, της Legendary Food και της επενδυτικής Βluehouse, με το σχεδιασμό να αλλάζει εκ νέου με αποτέλεσμα να καταλήγει τώρα στο σχήμα υπό τον κ. Κεφαλογιάννη.

Ο διαγωνισμός αφορά τις στοές Αρσακείου- Ορφέως και Βιβλίου, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Αρσάκη, Σταδίου και Πεσμαζόγλου-, με ουκ ολίγα κενά ακίνητα αυτή την στιγμή, λόγω και της κρίσης.

Πηγή: Newmoney.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr