Ο μεγάλος καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες μέρες την Καλιφόρνια έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην καθημερινότητα των κατοίκων, αλλα και στη θαλάσσια ζωή με ειδησεογραφικά πρακτορεία να μεταδίδουν πως τα μύδια «μαγειρεύονται» μόνα τους πάνω στα βράχια.

Πιο συγκεκριμένα, η ερευνήτρια Jackie Sones βρήκε στα βράχια μιας ακτής στο Bodega Bay, νεκρά μύδια που τα όστρακά τους είχαν ανοίξει και το κρέας τους ήταν στην ουσία ψημένο από τον ήλιο. Αυτός λέγεται ότι είναι και ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος μαζικός θάνατος μυδιών, στρειδιών και άλλων οστρακόδερμων στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια. Παρόμοια φαινόμενα εντοπίστηκαν και σε όλη την ευρύτερη ακτογραμμή, σε μήκος σχεδόν 200 χιλιόμετρων.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια, το φαινόμενο αυτό θα έχει επιπτώσεις και σε ολόκληρο το οικοσύστημα των ακτών. «Τα μύδια θεωρούνται θεμελιώδη είδη. Θεωρούνται το αντίστοιχο με τα δέντρα για ένα δάσος. Προσφέρουν καταφύγιο και κατοικία και για άλλα ζώα. Αν κάτι λοιπόν επηρεάσει τον πυρήνα ενός οικοσυστήματος θα έχει επίδραση σε όλο το οικοσύστημα», δήλωσε.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr