Για μια ακόμη σχολική χρονιά, θα συνεχίσει το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δινομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα παιδιά των χωρών της Ένωσης που συμμετέχουν.

Κατά την περσινή σχολική χρονιά, από το πρόγραμμα ωφελήθηκαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά ή με άλλα λόγια το 20% των παιδιών ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η προώθηση της υγιεινής διατροφής και της ισορροπημένης δίαιτας, σύμφωνα με δηλώσεις του επίτροπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φίλ Χογκαν. «Είναι σημαντική η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία», είπε. «Χάρη στο πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία, οι νεαροί μας πολίτες, αφενός, θα απολαμβάνουν ποιοτικά ευρωπαϊκά προϊόντα και, αφετέρου, θα μάθουν για τη διατροφή, τη γεωργία, την παραγωγή τροφίμων και τη σκληρή δουλειά που αυτές συνεπάγονται», πρόσθεσε.

Το ποσό που διατίθεται για κάθε σχολική χρονιά ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ. Για τη νέα χρονιά έχουν δεσμευθεί 145 εκατ. ευρώ για φρούτα και λαχανικά και 105 εκατ. ευρώ για γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, παρόλο που η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ επέλεξαν να συμμετέχουν, είτε σε ένα τμήμα είτε στο σύνολο του προγράμματος.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr