Για μία εβδομάδα πέντε επαγγελματίες της γαστρονομίας, ανάμεσά τους η σεφ Ντίνα Νικολάου, ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων της Γερμανίας, Daniel Schade και ο Master of Wine Rod Smith, περιηγήθηκαν στη Σάμο και στη Νάξο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mediterranean Cheese and wines».

Στόχος του ταξιδιού ήταν οι επαγγελματίες του είδους να ζήσουν την εμπειρία των προϊόντων και της στενής σχέσης τους με τις τοπικές κοινωνίες, για να γνωρίσουν το μεσογειακό πρότυπο κατανάλωσης τυριού και κρασιού και να κατανοήσουν την προστιθέμενη αξία που δίνει το σήμα ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και ΠΓΕ (προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης) στα προϊόντα Γραβιέρα Νάνου και οίνοι Σάμου.

Οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν από τους εκπροσώπους των δύο συνεταιρισμών ΕΟΣ Σάμου και ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ σε τόπους παραγωγής, αμπελώνες, το Κέντρο Επεξεργασίας Γάλακτος, το Μουσείο Οίνου, τα κεντρικά γραφεία των συνεταιρισμών αλλά και γευστικούς προορισμούς των δύο νησιών. Συμμετείχαν επίσης σε γευστική δοκιμή των κρασιών της Σάμου και cooking workshop για τη γραβιέρα Νάξου, παραθέτοντας και τις δικές τους γαστρονομικές προτάσεις.

Τέλος, ο επόμενος σταθμός είναι η παρουσία του προγράμματος στο κορυφαίο εμπορικό γεγονός της Γερμανίας, στην έκθεση ANUGA, που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία 5 με 9 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ
https://www.medcheeseandwines.eu

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr