Όλα τα μυστικά των κρασιών του κτήματος Semeli είχαν τη ευκαιρία να μάθουν οι επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης αλλά και απλοί οινόφιλοι, που βρέθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, για το Χάρτη Γεύσεων 2018.

Στην γευστική δοκιμή «Semeli Estate Nemea Reserve 2003 – 2015» στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», παρουσιάστηκαν φρέσκα κρασιά του 2015 και ακολούθησαν οι σοδειές 2010, 2007, 2006, 2005, 2004 και 2003, ώστε οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τη διαφορά στη γεύση και τα αρώματα στο πέρασμα των χρόνων, καθώς και ανάλογα με τον τρύγο και τις κλιματικές συνθήκες.

Απαντήσεις στα ερωτήματα και στις απορίες έδωσε ο γενικός διευθυντής – οινολόγος της Semeli, Λεωνίδας Νασιάκος, ενώ την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Οίνου και Αποσταγμάτων, Βασίλης Γαλανός. Σύμφωνα με τους ομιλητές λοιπόν, το 99% των κρασιών που παράγονται παγκοσμίως είναι για να καταναλωθούν, ενώ μόλις το 1% μπορεί να παλιώσει με τις κατάλληλες συνθήκες και τους απαραίτητους κανόνες. Μεταξύ άλλων, για να συντηρηθεί ένα κρασί πρέπει να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 13οC – 14οC, μακριά από μυρωδιές, με σταθερή υγρασία 75-80%.

Το κτήμα Semeli έχει αποσπάσει δεκάδες διακρίσεις σε διαγωνισμούς παγκόσμιας εμβέλειας και είναι χαρακτηριστικό πως το 2018 τα κρασιά Semeli έσπασαν ρεκόρ μεταλλίων και διακρίσεων.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr