Εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους Ιταλούς το γεγονός πως τα πατατάκια Pringles έχουν λανσάρει σειρά με γεύση Prosecco! Μάλιστα, οι Ιταλοί ισχυρίζονται πως στην πραγματικότητα είναι μόνο σκόνη Prosecco και όχι πραγματικό Ρrosecco. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν από τα ράφια ιταλικών σουπερμάρκετ 250 συσκευασίες PringlesProsecco. «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ορισμένοι να χρησιμοποιούν προστατευμένα προϊόντα προέλευσης χωρίς άδεια» παραπονιέται ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τσάια.

Μάλιστα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Τερέζα Μπελανόβα έκανε λόγο για «κλοπή ταυτότητας». Να σημειώσουμε, πως το Prosecco είναι αφρώδες κρασί από σταφύλια που ωριμάζουν μόνο στις πλαγιές ορισμένων επαρχιών του Βένετο και της Φρίουλι- Βενέτσια Τζούλια και στη συνέχεια η επεξεργασία τους γίνεται εκεί. Φυσικά, το Prosecco είναι προστατευμένη ονομασία και πρέπει να επισημαίνεται η ύπαρξή του σε προϊόντα, στα οποία όντως εμπεριέχεται.

Όσον αφορά την Pringles, λάνσαρε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη σειρά με Prosecco και μία άλλη με Ροζ πιπέρι το περασμένο φθινόπωρο ως χριστουγεννιάτικα σνακ για περιορισμένο χρόνο. Η Pringles επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωση: «Για την παραλλαγή Prosecco χρησιμοποιήσαμε το Prosecco DOC ως συστατικό του αρώματος και η χρήση του ονόματος του προϊόντος στη συσκευασία σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες DOC και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς». Τέλος, δεν θα λέγαμε πως για την Belpaese (όμορφη χώρα), όπως αρέσκονται να λένε τη χώρα τους οι Ιταλοί αυτό το νέο αποτελεί έκπληξη, καθώς καμιά άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχει τόσα προϊόντα με προστατευμένη προέλευση όπως η Ιταλία.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr