Η εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές περιοχές, προκαλεί διεθνή ανησυχία. Στο πλαίσιο αυτό, στον Καναδά αναζητούν νέα κρούσματα μεταξύ των θαμώνων των μπαρ.

Συγκεκριμένα, στο Μόντρεαλ οι υγειονομικές αρχές ζήτησαν όσοι πηγαίνουν στα μπαρ της πόλης από τις αρχές Ιουλίου να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον Covid-19. Η περιφερειακή διεύθυνση δημόσιας υγείας (DRSP) του Μόντρεαλ ανακοίνωσε ότι πελάτες ή υπάλληλοι που μπορεί να μετέδωσαν τον ιό, επισκέφθηκαν τουλάχιστον 5 μπαρ του Μόντρεαλ από την 1η Ιουλίου, παρά τα μέτρα πρόληψης που είχαν τεθεί σε ισχύ.

Ανησυχούν δε, ότι ο αριθμός των μπαρ στα οποία πήγαν άνθρωποι που είχαν εκτεθεί στον κορωνοϊό είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος και γι’ αυτό καλούν τους θαμώνες να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ. «Φοβάμαι ότι οι παρατηρήσεις αυτές αποτελούν μόνον την κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών.

Το αίτημα αυτό για υποβολή σε διαγνωστικά τεστ των θαμώνων των μπαρ της καναδικής πόλης έρχεται την ώρα που η περιοχή του Μόντρεαλ, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας στον Καναδά, αντιμετωπίζει μια αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των νέων κάτω των 39 ετών τις τελευταίες εβδομάδες.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Κλείνουν ξανά τα μπαρ στην Καλιφόρνια

Κορωνοϊός: Τα μπαρ σκοτώνουν προειδοποιεί ο Δρ. Φάουτσι!

Κορωνοϊος: Εστιατόριο προσφέρει τα γεύματά του σε ιδιωτικά θερμοκήπια

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr