Η παραγωγή του Netflix ανακοίνωσε ότι η νέα σεζόν της εξαιρετικά επιτυχημένης εκπομπής Chef’s Table ξεκινά επίσημα στις 22 Φεβρουαρίου.

Η 6η σεζόν της σειράς επεισοδίων εστιάζει στο «ταξίδι στο σπίτι» (The journey home) και σε αυτό θα συμμετάσχουν η σεφ Mashama Bailey του εστιατορίου The Grey στη Σαβάνα της Τζόρτζια, ο Sean Brock, πρώην σεφ των εστιατορίων Husk και McCrady’s στο Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, η Asma Khan του λονδρέζικου Darjeeling Express και ο Ιταλός διάσημος χασάπης Dario Cecchini.

Το line up διαμορφώθηκε με κριτήριο τις «πρωτιές» των επαγγελματιών που ξεχώρισαν. Η Mashama Bailey ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα σεφ που προτάθηκε για το βραβείο καλύτερης σεφ στα αμερικανικά James Beard Awards. Η σεφ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Χάρλεμ και το φαγητό που μαγειρεύει στο βραβευμένο The Grey είναι συνδυασμός της νέας Αμερικανικής κουζίνας με την αφρικανική και των γεύσεων του αμερικανικού νότου. Η Ashma Khan είναι η πρώτη σεφ από τη Βρετανία που εμφανίζεται στο Chef’s Table και έχει ξεχωρίσει από το Darjeeling Express στο Σόχο, όπου σερβίρει ινδικό φαγητό με συνταγές από το οικογενειακό της τεφτέρι ως φόρο τιμής στα παιδικά χρόνια της στην Καλκούτα. Ο Sean Brock είναι ο δημιουργός των εστιατορίων Husk στο Τσάρλεστον, το Νάσβιλ, το Γκρίνβιλ και τη Σαβάνα και θεωρείται μια από τις πιο δυνατές μορφές που αναδεικνύουν την κουζίνα του αμερικανικού νότου χρησιμοποιώντας υλικά μόνο από τις νότιες περιοχές της Αμερικής. Ο Dario Ceccini, που οι New York Times τον χαρακτηρίζουν ως τον πιο διάσημο χασάπη διεθνώς, είναι ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου στην Τοσκάνη καθώς και εστιατορίων στην περιοχή. Έχει γίνει γνωστός για τη «nose to tail» μαγειρική φιλοσοφία του και τη μαεστρία με την οποία γενικότερα διαχειρίζεται το κρέας. Αναμένουμε λοιπόν.

Δείτε επίσης
Massimo Bottura: Ο «νοβελίστας» της ιταλικής κουζίνας

5 σειρές για πραγματικούς foodies