Το αβοκάντο έχει αναδειχθεί ως το απόλυτο φρούτο της εποχής μας και πλέον τη φήμη του έρχεται να αναγνωρίσει και η Michelin, με τη δημιουργία ενός νέου ανατρεπτικού χάρτη προς τιμήν του.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Οδηγός Michelin αποφάσισε για πρώτη φορά να ασχοληθεί αποκλειστικά με ένα φρούτο, συντάσσοντας έναν “Χάρτη” όπου θα περιλαμβάνονται 33 βραβευμένα με αστέρια εστιατόρια, που τιμούν στο έπακρο το αβοκάντο.

Η είδηση έγινε γνωστή τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, στο Λονδίνο, κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση της λίστας του Οδηγού για τη Βρετανία και την Ιρλανδία. Μάλιστα, το μενού της συγκεκριμένης βραδιάς είχε έντονη γεύση αβοκάντο, αφού οι καλεσμένοι απόλαυσαν πιάτα που το περιείχαν, από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακόμη και το γλυκό δηλαδή ήταν macarons αβοκάντο γεμιστά με λευκή σοκολάτα, ganache αβοκάντο και raspberries, ενώ οι καλεσμένοι δοκίμασαν και την πρώτη μπίρα από αβοκάντο που φτιάχνεται στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, ο Οδηγός Michelin θα συνεργαστεί για τη δημιουργία του “Χάρτη” με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αβοκάντο (World Avocado Organisation – WAO). Ανυπομονούμε!