Η εκπομπή «Το ελληνικό μου τραπέζι» (My Greek Table), της ελληνοαμερικανίδας Νταϊάνα Κόχυλα ετοιμάζεται να κάνει και φέτος πρεμιέρα στην αμερικανική δημόσια τηλεόραση (PBS).

Η εκπομπή προβάλλει την ελληνική κουζίνα και τις ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις της χώρας μας και ο νέος κύκλος, θα ταξιδέψει το αμερικανικό κοινό σε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Ελλάδας. Ειδικότερα, στο φετινό οδοιπορικό που κάνει πρεμιέρα στις 9 Μαΐου, εξερευνούν τα αγροτικά μυστικά της κοσμοπολίτικης Μυκόνου και επισκέπτονται έναν από τους πιο διάσημους γλύπτες στη Τήνο, αναζητώντας τα αρχιτεκτονικά στολίδια και τις τοπικές συνταγές του νησιού. Επιπλέον, ταξιδεύει στην Πάρο, στη Νάξο και στην Εύβοια, ενώ φτάνει και μέχρι τα νησιά του Ιονίου, αναζητώντας τις βενετσιάνικες επιρροές στην ελληνική κουζίνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Onions, anyone? One of the most delicious recipes is this simple kremmydopita, or onio-cheese pie, from Mykonos, and it’s one of the first dishes I cook with local Mykonian @EiriniZouganeli on Greece’s most storied island. Even hopping Mykonos has its traditional side, and this recipe speaks to those long-forgotten days when the island was unknown and people had to cook with what was on hand, i.e. simple spring onions and local cheese. Greece is full of delicious secrets Join me on a journey to discover them, in our latest season of #MyGreekTable, premiering this week! Soooo excited. Ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερα μυστικά για την παραδοσιακή κουζίνα της Μυκόνου, σήμερα μια συνταγή για κρεμμυδόπιτα με τυρί. . . . #dianekochilas #season3 #travellover #mygreektable #greece #travel #travelgreece #travelgreece_gr #traveling #cooking #pbs #cookingshows #cookingram #foodie #instafood #cooks #show #recipe #mykonos #islandstyle #mykonosgreece #islands #greecelovers #greek #postponedontcancel #stayhome #tourism

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diane Kochilas (@dianekochilas) στις

«Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές, που τόσοι πολλοί άνθρωποι μένουν στο σπίτι και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ελπίζω ότι “Το ελληνικό μου τραπέζι” θα φέρει μερικές από τις πλούσιες γεύσεις, τη ζεστή φιλοξενία και τη θεαματική φυσική ομορφιά της Ελλάδας στους Αμερικανούς, προσφέροντάς τους μια απόδραση και δίνοντάς τους την ευκαιρία να ονειρευτούν τις μελλοντικές διακοπές τους στην Ελλάδα», είπε η κ. Κόχυλα.

Όπως έχει σημειώσει, η προβολή τέτοιου είδους εκπομπών έχει ευεργετικές συνέπειες στον τουρισμό, στις τοπικές οικονομίες και στην αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
14 celebrities ανοίγουν τις εντυπωσιακές κουζίνες τους

6 tips που μας έμαθαν οι εκπομπές μαγειρικής

5 σειρές για πραγματικούς foodies

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr