Αν εργάζεστε στον χώρο της εστίασης ή απλώς σας ενδιαφέρει ο μαγευτικός κόσμος του κρασιού, ήρθε η στιγμή να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους επαγγελματικούς σας ορίζοντες.

Το αναγνωρισμένο Wine Professional & Sommelier Course της Genius in Gastronomy είναι προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο του 2021 στην Αθήνα και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Genius in Gastronomy έχει σχεδιάσει μια σειρά μαθημάτων που έχει ως στόχο να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητες κάθε σωστού επαγγελματία που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της εστίασης ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Το Wine Professional & Sommelier Course είναι ένα σημαντικό εφόδιο για εκείνους που επιθυμούν να ξεχωρίσουν σε έναν χώρο που γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός. Η ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης οδηγεί στην πιστοποίηση Sommelier ή Wine Professional.

Wine Professional & Sommelier Course
Η θεματολογία περιλαμβάνει γευσιγνωσία, διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, service και οινοχοΐα, συνδυασμό φαγητού-κρασιού, αποστάγματα, marketing και πωλήσεις.

Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:
Έναρξη: Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021
Λήξη: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022
Ημέρες σεμιναρίων: κάθε Τρίτη και Πέμπτη
Ώρες σεμιναρίων: 1o τμήμα: 13.30 – 16.30, 2ο τμήμα:19.00 – 22.00

Ημερομηνίες και Θεματολογία:
Τρίτη 2 & Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021: Εισαγωγή στο κρασί (βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.)
Τρίτη 9 & Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021: Μυστικά της Γευσιγνωσίας (δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 16 & Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021: Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 23, Πέμπτη 25, Τρίτη 30 Νοεμβρίου  & Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021: Γαλλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 7, Πέμπτη 9 & Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021: Ιταλικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021: Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 11  Ιανουαρίου 2022: Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 13 & Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022: Αμπελώνες Νέου Κόσμου (δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022: Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022: Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, Τρίτη 1, Πέμπτη 3 & Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022: Ελληνικός Αμπελώνας (δοκιμή κρασιών)

Για τον Ελληνικό Αμπελώνα, ο χρόνος που απαιτείται, βάση της πιστοποίησης, είναι 3 ώρες. Θα πραγματοποιηθεί ωστόσο ένα ιδιαίτερο course για τον Ελληνικό Αμπελώνα, διάρκειας 12 ωρών

Πρακτικές Πληροφορίες
Ώρες παρακολούθησης: 102 ώρες
Κόστος: 1300,00 €
Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα με κόστος: 45,00 € / 3ωρο
Στο τέλος του Course θα διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης.
Certified Wine Professional: 148,80 €
Certified Sommelier: 148,80 €

Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται. Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό.

Σημειώνεται ότι το Wine Professional & Sommelier Course είναι διαθέσιμο στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

info
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Genius in Gastronomy
Τηλ. : 2121006520 (13.00 – 20.00) και 6906663419 (13.00 – 20.00)
Εmail:  gloukas@geniusingastronomy.gr; info@geniusingastronomy.gr, geniusingastronomy@gmail.com

 

Δείτε επίσης:
Γαλλία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η παραγωγή κρασιού

Πώς να διαλέξεις το τέλειο φθηνό μπουκάλι ροζέ

Τελικά επιτρέπεται να βάζουμε παγάκια στο κρασί;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr