Το ρόλο του κρασιού και του οινοτουρισμού, στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναδεικνύουν οι συζητήσεις του Wines of Crete.

Ειδικότερα, το κρασί αντιμετωπίζεται ως όχημα ανάπτυξης καθώς διατρέχει τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον τουρισμό.

Αυτό το διάστημα, γίνονται διεργασίες και προκαταρκτικές συζητήσεις για τη δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής στον οινοτουρισμό, καθώς και συντονισμένες ενέργειες για την υποδομή και την προώθηση του, μέσα από την Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού, στην οποία συμμετέχει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. Επιπλέον, η συνεργασία μεταξύ των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας, είναι αυτό τον καιρό, σε συζητήσεις μεταξύ του Οινικού κλάδου, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η νησιωτικότητα, η ιδιαιτερότητα και η διαφορετικότητα είναι μοναδικά χαρακτηριστικά που πρέπει να υπογραμμιστούν και να αναπτυχθούν μέσα από ενέργειες εκπαίδευσης, στρατηγικό σχεδιασμό και κοινό branding.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Wines of Crete είναι παρόν σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την ανάδειξη του ποιοτικού κρητικού κρασιού, μέσα από το εθνικό χαρτοφυλάκιο γαστρονομίας, καθώς και την προώθηση της οινογαστρονομίας της Κρήτης.

Δείτε επίσης:
Wine Life: Με πάθος για το κρασί

Το Οινοποιείο Αβαντίς Σαντορίνη αλλάζει όνομα και γίνεται Anhydrous Winery

Πλήγμα ο κορωνοϊός για το ελληνικό κρασί